Τεστ Κορονοϊού: Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Παστέρ, κ. Μεντής, σε παρελθόντα χρόνο είχε δηλώσει ευθαρσώς ότι «ένα αξιόπιστο γρήγορο τεστ το οποίο να ελέγχει αντισώματα, αν γίνει σε μεγάλο αριθμό πολιτών, θα μπορέσουμε να δούμε πόσοι έχουν αντισώματα, ήρθαν δηλαδή κάποια στιγμή σε επαφή με τον ιό. Η πληροφορία αυτή θα είναι πολύτιμη, ειδικά αν γίνει σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού για να μπορέσουν οι υγειονομικές υπηρεσίες να καθορίσουν τη στρατηγική έναντι του κορονοϊού το επόμενο διάστημα».

Σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε πίνακα στη Βουλή που δείχνει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην προτελευταία θέση ανάμεσα στις χώρες που κάνουν τεστ.

«Αλλά τι κάνατε και σε ότι αφορά τα τεστ; Τι κάνατε για να προετοιμάσετε μια άλλη αντιμετώπιση, ώστε να βγούμε με ασφάλεια από τη καραντίνα; Για να οργανώσετε κεντρικά την διαχείριση, και να αυξήσετε τα αντιδραστήρια; Απλώς αγνοήσατε τις επιστολές πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, που σας ενημέρωσαν ότι έχουν πιστοποιημένα εργαστήρια, και μπορούν να παρέχουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους» τόνισε στην Βουλή κατά την ομιλία του στη συζήτηση για την πανδημία και τα μέτρα στήριξης της οικονομίας.

«Δεν ξέρατε, δεν σας ενημέρωσαν οι επιστήμονες, κ. πρωθυπουργέ, ότι αν ενδεχομένως αρκούσε κατά την διάρκεια της καραντίνας να γίνονται τεστ μόνο σε συμπτωματικούς ασθενείς, σε καμία περίπτωση αυτό δεν αρκεί στη φάση της σταδιακής άρσης των μέτρων;» ρώτησε.

«Το αποτέλεσμα της αβλεψίας, ή της σκοπιμότητας αυτής, δεν ξέρω τι από τα δυο ισχύει, είναι η Ελλάδα, να βρίσκεται σήμερα στις τελευταίες θέσεις σε αριθμό τεστ, ανάμεσα σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. Και το αποτέλεσμα του αποτελέσματος είναι να πορευόμαστε χωρίς τεστ, που σημαίνει με τα μάτια δεμένα, στον επικίνδυνο δρόμο που είναι μπροστά μας. Βγαίνουμε από τα σπίτια μας και βαδίζουμε στα τυφλά, στην πιο κρίσιμη φάση.”

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις