Το υπουργείο του οποίου προΐσταται ο κ. Θεοχάρης ο οποίος φέρεται μάλιστα να είναι σε δυσμένεια για το Μέγαρο Μαξίμου αν και το χάσμα έχει τελευταία γεφυρωθεί σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες, ανακοίνωσε χθες τη λίστα με τις χώρες, που από τις 15 Ιουνίου, «ανοίγουν τα σύνορα» για τους τουρίστες , με αεροπορικές πτήσεις προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη επισημαίνοντας:

Ανακοινώνεται η λίστα με τις χώρες, που από τις 15 Ιουνίου, «ανοίγουν τα σύνορα» για τους τουρίστες , με αεροπορικές πτήσεις προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η λίστα με τις 29 χώρες, διαμορφώθηκε ύστερα από μελέτη του επιδημιολογικού προφίλ των χωρών προέλευσης των τουριστών και αφού ελήφθησαν υπόψη οι χθεσινές ανακοινώσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας Αεροπορίας (EASA), καθώς και η σχετική εισήγηση της Eπιτροπής Λοιμωξιολόγων.

Στους επισκέπτες από τις παρακάτω χώρες θα πραγματοποιείται δειγματοληπτικός έλεγχος.

Για όλες τις άλλες χώρες εξακολουθούν να ισχύουν οι υπάρχοντες κανόνες.

H λίστα, η οποία θα διευρυνθεί με αφετηρία την 1η Ιουλίου θα ανακοινωθεί εγκαίρως. Σε κάθε περίπτωση, η επιδημιολογική παρακολούθηση και αξιολόγηση θα είναι συνεχής.

 Αναλυτικά η λίστα των χωρών είναι η ακόλουθη:

Αλβανία, Αυστραλία, Αυστρία, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Εσθονία, Ιαπωνία, Ισραήλ, Κίνα, Κροατία, Κύπρος, Λετονία, Λίβανος, Λιθουανία, Μάλτα, Μαυροβούνιο,  Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Νότια Κορέα, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Τσεχία, Φινλανδία.»

Οι αντιφάσεις των φορέων και η αντίδραση της Κατερίνας Νοτοπούλου

Τα πράγματα όμως στην συνέχεια έγιναν πιο περίπλοκα καθώς ακολούθησαν ανακοινώσεις τόσο από το ΥΠΕΞ όσο και από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA) που προκάλεσαν την αντίδραση της Κατερίνας Νοτοπούλου όπως θα διαβάσετε στην ανακοίνωσή της δραστήριας τομεάρχη τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ:

«Χθες το Υπουργείο Τουρισμού ανακοίνωσε τη λίστα με τις 29 χώρες, που από τις 15 Ιουνίου, «ανοίγουν τα σύνορα» για τους τουρίστες , με αεροπορικές πτήσεις προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη η οποία σύμφωνα με το Υπουργείο Τουρισμού διαμορφώθηκε ύστερα από μελέτη του επιδημιολογικού προφίλ των χωρών προέλευσης των τουριστών και τη σύμφωνη γνώμη της επιτροπής Λοιμωξιολόγων.

Σήμερα όμως το Υπουργείο Τουρισμού αναρτά νέα διαφορετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με την οποία επιτρέπονται οι Διεθνείς πτήσεις προς τα αεροδρόμια Αθήνας και Θεσσαλονίκης και από περιοχές που συμπεριλαμβάνονται στην λίστα με τα αεροδρόμια υψηλού κινδύνου που συνέταξε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA), με υποχρεωτικά τεστ για όποιον έρχεται από τις περιοχές εκείνες.

Όταν αποφασίσει η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη τι θα ισχύσει τελικά ως προς το άνοιγμα των συνόρων, ας βρει το θάρρος να ενημερώσει υπεύθυνα τους Έλληνες πολίτες.»

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα βέβαια καθώς είναι ξεκάθαρο ότι πληρότητες (που είναι το ζητούμενο για να σωθεί κατά κάποιο τρόπο η χρονιά στον τουρισμό) και υγειονομική ασφάλεια δεν πάνε μαζί και ας επικαλούμαστε κάθε τρεις και λίγο τους λοιμωξιολόγους που φαίνεται να υποχωρούν αναγκαστικά μπροστά στην ζοφερή οικονομική πραγματικότητα

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις