Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί κυβερνητική σύσκεψη για τις τελικές αποφάσεις  στον τομέα του τουρισμού και σήμερα  αναμένονται στο γραφείο του πρωθυπουργού οι προτάσεις των θεσμικών φορέων του τουρισμού.

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα και πολιτικές στήριξης προς τις επιχειρήσεις δεν έχουν πλήρως καθοριστεί από το επιτελικό κράτος παρότι (λένε) ο υπουργός έσπευσε να μιλήσει με λεπτομέρειες για αυτά μέχρι και σε εκδήλωση με θέμα «Νέα εποχή για τον ελληνικό τουρισμό», στο πλαίσιο των διαδικτυακών συζητήσεων που διοργανώνει η ΟΝΝΕΔ.

Στην κυβέρνηση υπάρχει δικαιολογημένη νευρικότητα με τα όσα συμβαίνουν από τις 4 Μαΐου και μετά ενώ υπάρχουν θέματα που έχουν άμεση συνάρτηση με τις τελικές αποφάσεις της Κομισιόν, η οποία επεξεργάζεται ένα συνολικό σχέδιο σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης  και για τις μεταφορές από τις οποίες εξαρτάται εν πολλοίς και ο τουρισμός.

Το επιτελείο του Μαξίμου καταλογίζει βιασύνη υπουργών, οι οποίοι ανακοινώνουν ή δίνουν πληροφορίες για σχέδια που δεν έχουν πάρει την τελική έγκριση του Πρωθυπουργού για λόγους προσωπικής προβολής. Και ο Υπουργός Τουρισμού δεν είναι ο μόνος. Να δούμε την επικοινωνιακή τακτική και άλλων υπουργών αυτή την εβδομάδα. Πάντως από την πλευρά τους οι υπουργοί μιλούν για «σταδιακό συγκεντρωτισμό του Μαξίμου» και τα δύσκολα είναι μπροστά.