Σοφία Νικολάου: Φαίνεται να έχει πάρει “φόρα” η γενική γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής Σοφία Νικολάου, από τις νέες “μεταγραφές” στην Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη και εκθέτει για πολλοστή φορά την κυβέρνηση, αλλά δυστυχώς αυτή την φορά και την Χώρα. Γιατί το να χαρακτηρίζεις έναν Ελληνα βουλευτή, με μουσουλμανικό θρήσκευμα, Τούρκο δεν έχει σημασία για το Τουρκικό προξενείο ποιο κόμμα εκπροσωπείς, αλλά ότι λέχθηκε εντός της Βουλής.

Η γραμματέας στα φοιτητικά της χρόνια πολιτεύτηκε στα ΑΕΙ με το αριστερό ΕΑΑΚ και τελικά κατέληξε στην Νέα Δημοκρατία, αποτυχούσα υποψήφια αν και κατάφερε να πάρει 11.000 στις εκλογές του Ιουλίου. Αν και αυτό δεν είναι καθόλου μεμπτό για την ίδια, είναι η ευθύνη της ατυχούς επιλογής της στο πόστο, είναι ευθύνη του Μεγάρου Μαξίμού, καθώς με τον νέο τρόπο λειτουργίας του Επιτελικού Κράτους, η στελέχωση των υπουργείων, ακόμη και των γενικών γραμματέων, γίνεται από το γραφείο του ιδίου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η Σοφία Νικολάου αποκαλεί Ελληνα Βουλευτή "Τούρκο" σε επιτροπή της Βουλής

Gepostet von Flash.gr Life am Donnerstag, 4. Juni 2020

Η επιλογή της λοιπόν να επιλεγεί σε μια τόσο σημαντική θέση, χωρίς να έχει γνώση του αντικειμένου, είναι αποκλειστικό λάθος του Μεγάρου Μαξίμου και όχι της ιδίας που θα μπορούσε να είναι πιο αποτελεσματική σε κάποιο τομέα ευθύνης στο γνωστικό της αντικείμενο. Χαρακτηριστικό της άγνοιάς της είναι ότι  προεκλογικά έλεγε ότι «Οταν έχουμε έναν νόμο Παρασκευόπουλου ο οποίος έχει αποφυλακίσει 15.000 κακοποιούς και συνεχίζει να αποφυλακίζει», αγνοώντας ότι συνολικά στις φυλακές το 2015 οι κρατούμενοι ήταν 12.000 και σήμερα περίπου 10.000, οπότε θα ήταν αδύνατον να βγουν 15 χιλιάδες από τις 12 χιλιάδες. (βλ.παράρτημα)

Η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, μιλώντας σε Επιτροπή της Βουλής, χαρακτήρισε ως Τούρκο τον βουλευτή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεΐν Χασάν Ζεϊμπέκ. Εκτός του ότι, προσέβαλε την ελληνική μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, το Τουρκικό Προξενείο θα το έχει στο εξής σημαία παρά του ότι κ. Νικολάου αναγκάστηκε να ανακαλέσει μετά τις έντονες διαμαρτυρίες.

«Η μεταγωγή Δημάκη δεν ήταν τιμωρητική»

Σε ό,τι αφορά στην υπόθεση Δημάκη, η Σοφία Νικολάου ανέφερε ότι η μεταγωγή του δεν ήταν τιμωρητική. «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα κρατούμενο να λέει ψέματα, να προσβάλλει τους κρατούμενους, να τους εκφοβίσει λέγοντας ότι θα πεθάνουν όλοι σαν τα ποντίκια, δεν θα επιστρέψουμε σε κανένα κρατούμενο να επιλέγει την φυλακή του και να συνδιαχειρίζεται τις φυλακές μαζί μας. Οι φυλακές έχουν διοίκηση», είπε και πρόσθεσε ότι ο Βασίλης Δημάκης ξεσήκωσε την φυλακή του Κορυδαλλού και σε επικοινωνία με κρατούμενους και άλλες φυλακές της χώρας. Παρά τις εξηγήσεις της, το αποτέλεσμα ήταν να δικαιωθεί τελικά ο Βασίλης Δημάκης και να κερδίσει την συμπάθεια της κοινής γνώμης, αλλά και να “εκτεθεί” η κυβέρνηση Μητσοτάκη προς τους ψηφοφόρους της γιατί αναγκάστηκε να κάνει πίσω.

Μια σύμβαση με απευθείας ανάθεση 

Ενα άλλο θέμα που επίσης είχε προκαλέσει πολιτικές αντιδράσεις, ήταν μια σύμβαση αρκετών χιλιάδων ευρώ με απευθείας ανάθεση από την Ευβοιώτισσα Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου.

Αντικείμενο της σύμβασης «η δέσμευση ποσού 24.800 ευρώ (με ΦΠΑ) για την παροχή υπηρεσιών διαχείρισης θεμάτων που αφορούν τις δημόσιες σχέσεις του γραφείου της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής. Ειδικότερα οι υπηρεσίες αφορούν την προβολή δράσεων της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής, την προώθηση αλλά και συμβουλές-προτάσεις σε θέματα επικοινωνίας, των θεμάτων ημερήσιας διάταξης με σκοπό να προβληθούν ευρέως όλες οι δράσεις της».

Αντικείμενο της σύμβασης «η δέσμευση ποσού 24.800 ευρώ (με ΦΠΑ) για την παροχή υπηρεσιών διαχείρισης θεμάτων που αφορούν τις δημόσιες σχέσεις του γραφείου της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής. Ειδικότερα οι υπηρεσίες αφορούν την προβολή δράσεων της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής, την προώθηση αλλά και συμβουλές-προτάσεις σε θέματα επικοινωνίας, των θεμάτων ημερήσιας διάταξης με σκοπό να προβληθούν ευρέως όλες οι δράσεις της».

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

*Σοφία Νικολάου στην δημοσιογράφο Βίκυ Σαμαρά : Από την αρχή εφαρμογής του, ο Νόμος Παρασκευόπουλου είναι υπεύθυνος για περισσότερες από 15.000 αποφυλακίσεις. Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες περιστατικών βίας. Το αίσθημα ανασφάλειας είναι διάχυτο στην κοινωνία. Με δεδομένο ότι διεκδικείτε την ψήφο των πολιτών στην Α΄ Αθήνας, που περιλαμβάνει περιοχές όπως τα Εξάρχεια, o Άγιος Παντελεήμονας και η Ομόνοια, με ποιον τρόπο θα πείσετε τους πολίτες της Αθήνας, ότι όλα τα παραπάνω μπορείτε να τα αλλάξετε;

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις