Ο Γιάννης Ραγκούσης, τονίζει πως υπήρξαν καταγγελίες για ολιγωρία και ρωτά την κυβέρνηση γιατί δεν λειτούργησε ο αριθμός 112, για την προειδοποίηση των κατοίκων. Αναφέρει συγκεκριμένα: “Τώρα που σχεδόν ολοκληρώθηκαν οι προσπάθειες των ανδρών και των γυναικών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς στην Κορινθία, έχουμε καθήκον να διατυπώσουμε τα ακόλουθα σοβαρά ερωτήματα που απορρέουν από τις πρόδηλες ολιγωρίες της Κυβέρνησης καθώς και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έναν ολόκληρο χρόνο μετά την έναρξη διακυβέρνησής τους:

1. Γιατί υπήρξε-σύμφωνα με δημόσια διατυπωμένες πληροφορίες και καταγγελίες-κρίσιμη καθυστέρηση στην επέμβαση των εναέριων μέσων-για τουλάχιστον μια ώρα-γεγονός που δεν επέτρεψε την ανακοπή της φωτιάς στο ξεκίνημα της, στις Κεχριές, με τελικό αποτέλεσμα μία μεγάλη καταστροφή τόσο σε δασική έκταση, όσο και σε υποδομές, περιουσίες και καλλιέργειες, έκτασης 33.000 στρεμμάτων;

2. Γιατί δεν λειτούργησε το 112; Ήταν τελικά οι φιέστες για τη δήθεν έναρξη λειτουργίας του 112, μόνον μια ευκαιρία για φθηνού επιπέδου διαφήμιση του Πρωθυπουργού και των συναρμόδιων Υπουργών;”

Σύμφωνα με τα νεότερα από τα τοπικά ΜΜΕ, δύσκολη ήταν και η περασμένη νύχτα για τους κατοίκους στην Κορινθία που που πάλευαν με τις μάνικες και τα λάστιχα μέχρι αργά το βράδυ. Όπως αναφέρει το Korinthostv.gr, η μεγάλη φωτιά το μέτωπο της οποίας ξεπέρασε τα 30 χιλιόμετρα, βρίσκεται πλέον σε ύφεση μετά από πενήντα και πλέον ώρες. Μόνο κάποιες μικρές εστίες στα ανατολικά των Κεχριών, συνεχίζουν να απασχολούν τις δυνάμεις πυρόσβεσης. Ελικόπτερα συνεχίζουν τις ρίψεις νερού στις μικρές εστίες που εξακολουθούν να καίνε σε ορεινά σημεία. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής πέντε κοινοτικά διαμερίσματα του δήμου Κορινθίων, με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου. Πρόκειται για τα χωριά Ξυλοκέριζα, Σοφικό, Αθίκια, Γαλατάκι και Ξυλοκέριζα. “Έχουν καταστραφεί αγροτικές καλλιέργειες, έχει γίνει μεγάλη ζημιά στο δάσος και υπάρχει και κίνδυνος πλημμυρών”, δήλωσε ο Βασίλης Νανόπουλος, δήμαρχος Κορινθίων.

Ο δήμος ανακοίνωσε πως όλα τα μέτωπα της φωτιάς βρίσκονται σε ύφεση. Ως εκ τούτου, δόθηκε εντολή άρσης όλων των εκκενώσεων Δημοτικών Διαμερισμάτων, οικισμών και κατασκηνώσεων. Οι κάτοικοι μπορούν να επιστρέψουν με ασφάλεια στις οικίες τους το ίδιο και τα παιδιά στους χώρους κατασκηνώσεων. Αίρονται επίσης όλες οι απαγορεύσεις στην κίνηση των οχημάτων όπως αυτές είχαν ληφθεί από τις αρμόδιες αρχές.

Με πληροφορίες από Korinthostv

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις