Με τον ομόλογό του της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, θα συναντηθεί την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, στις 13:30, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι δυο ηγέτες θα έχουν γεύμα εργασίας. Ο κ. Ζάεφ πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στη χώρα μας, προκειμένου να συμμετάσχει σε συνέδριο που διοργανώνει ο «Economist». Θα γίνει δεκτός και από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας, ο Ζόραν Ζάεφ στην επίσκεψή του αυτή στην Αθήνα, θα συνοδεύεται από αντιπροσωπεία της κυβέρνησης την οποία απαρτίζουν ένας εκ των αντιπροέδρων της κυβέρνησης, αρμόδιος για οικονομικά θέματα, Φάτμιρ Μπιτίτσι, ο άλλος αντιπροέδρος αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα, Νίκολα Ντιμιτρόφ, και ο υπουργός Εξωτερικών, Μπουγιάρ Οσμάνι. Εν τω μεταξύ, την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020, κατατέθηκαν στην Βουλή για κύρωση δύο ακόμα διεθνείς συμβάσεις μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας.

Η μία αφορά την ίδρυση συντονιστικής επιτροπής για οικονομική συνεργασία και η δεύτερη σχετικά με την εναέρια αστυνόμευση του FIR των Σκοπίων. Η ελληνική Πολεμική Αεροπορία θα έχει πλέον και με «τη βούλα» την ευθύνη ελέγχου του εναέριου χώρου της Βόρειας Μακεδονίας. Να υπενθυμίσουμε ότι μετά από τη συμφωνία των Πρεσπών εκτός από τον έλεγχο του εναέριου χώρου της γειτονικής χώρας , οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν την ευθύνη της αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων της γειτονικής χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020, κατατέθηκε στην Βουλή για συζήτηση και κύρωση το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας και της γραμματείας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας για την επιτάχυνση της διαδικασίας ένταξης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και οι τρεις συμβάσεις θα εισαχθούν για συζήτηση στην διαρκή επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων.

Αναφορικά με την κύρωση μνημονίου κατανόησης μεταξύ της κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας για την ίδρυση συντονιστικής επιτροπής για την Οικονομική Συνεργασία, έχει αναρτηθεί . Έχει αναρτηθεί εδώ στον σχετικό κόμβο της Βουλής.

Επίσης η κύρωση της τεχνικής διευθέτησης μεταξύ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας και του υπουργείου Άμυνας της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας σχετικά με την εναέρια αστυνόμευση του FIR των Σκοπίων (LWSS), έχει αναρτηθεί εδώ στον σχετικό κόμβο της Βουλής.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις