Στην Καρδίτσα, που μετράει δύο νεκρούς από το πέρασμα του Ιανού, μεταβαίνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τις επόμενες ημέρες, πριν από τη Συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, στις συναντήσεις του με τους τοπικούς φορείς θα γίνει αποτίμηση των ζημιών και θα αναλυθούν τα μέτρα και το σχέδιο αποκατάστασης. Ο Ιανός έχει αφήσει πίσω του τρεις νεκρούς (δύο άνδρες στην Καρδίτσα και μία ηλικιωμένη γυναίκα στο Βασιλί των Φαρσάλων), μία αγνοούμενη και τεράστιες καταστροφές σε υποδομές, επιχειρήσεις, κατοικίες και στην αγροτική παραγωγή.

Εικόνες από την Καρδίτσα

“Θα έχουν άμεση στήριξη”

Χτες ο πρωθυπουργός, εξέφρασε την θλίψη του για την καταστροφή και την απώλεια ζωών: “Θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου για τους συμπολίτες μας που χάθηκαν από το χτύπημα του Ιανού και να καλέσω τους πολίτες να παραμείνουν σε εγρήγορση όσο διαρκεί το φαινόμενο. Αυτό που προέχει τώρα είναι η προστασία της ζωής. Όλες οι πληγείσες περιοχές θα έχουν άμεση στήριξη”, ανέφερε.

Το όχημα της αγνοούμενης 

Το κέντρο Υγείας στο Μουζάκι

Θα ζητήσουν άμεσα αποζημιώσεις

Στην Καρδίτσα, έγιναν εκατοντάδες κλήσεις για αντλήσεις νερού σε κατοικίες και επιχειρήσεις, ενώ από χθες οι καταστηματάρχες και οι κάτοικοι της πόλης της Καρδίτσας δίνουν αγώνα, για να επανέλθουν στην κανονικότητα. Το νερό που μετατράπηκε σε λάσπη μπήκε σε καταστήματα και σπίτια, ενώ το τραγικό τοπίο συμπληρώνουν μισογκρεμισμένα κτίρια, κυρίως στο κέντρο της πόλης. Στον δήμο Παλαμά, η στάθμη του νερού στις κοινότητες Βλοχού και Μεταμόρφωσης είναι σε οριακό σημείο. Πρόκειται για περιοχές που το 1994 πλημμύρισαν με ανυπολόγιστες καταστροφικές συνέπειες. Σημαντική η ζημιά στην Οικονομία, καθώς οι αγρότες δεν πρόλαβαν να συγκομίσουν την παραγωγή. Όλοι οι δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, επιθυμούν από την πολιτεία ταχείς διαδικασίες, που θα οδηγήσουν άμεσα σε αποζημιώσεις των πληγέντων όλων των κατηγοριών, προκειμένου να ενισχυθεί οικονομικά η τοπική κοινωνία και να επανέλθει έτσι σε μια κατάσταση κανονικότητας.

Στη Ζάκυνθο ο Χαρδαλιάς σήμερα

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, επισκέπτεται σήμερα το νησί της Ζακύνθου. Το πρωί της Κυριακής συμμετείχε σε σύσκεψη, στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, ώστε να ενημερωθεί λεπτομερώς για τα προβλήματα που άφησε πίσω η κακοκαιρία.  Ο κ. Χαρδαλιάς έφθασε με το ελικόπτερο λίγα μετά τις 10 το πρωί στο νησί, προερχόμενος από την Ιθάκη και προσγειώθηκε στο γήπεδο της Ζακύνθου. Εκεί τον υποδέχτηκαν ο βουλευτής Ζακύνθου Διονύσης Ακτύπης, ο δήμαρχος Ζακύνθου Νικήτας Αρετάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Στασινόπουλος, η υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας Μαρία Μουζάκη, ο αστυνομικός διευθυντής Ζακύνθου Θεόδωρος Τσατσαρης και ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χρήστος Καλογερόπουλος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις