Ανακρίβειες και εσφαλμένη προσέγγιση καταλόγισε στον Σταύρο Κοντονή, ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου. Ο νυν διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Open TV, «Ώρα Ελλάδος», επεσήμανε ότι «για όλα τα αδικήματα η ανώτατη ποινή είναι τα 15 χρόνια. Αυτή προβλέπεται και για την εγκληματική οργάνωση. Αυξήθηκε, όμως, ο πραγματικός χρόνος έκτισης της ποινής» τόνισε και πρόσθεσε ότι ο νέος ποινικός κώδικας είναι πιο αυστηρός από τον προηγούμενο».

Σχετικά με το ζήτημα των πολιτικών δικαιωμάτων ο κ. Καλογήρου τόνισε ότι «η Χρυσή Αυγή διατηρεί ακόμα και μετά την επιβολή ποινών το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Για να στερηθείς τα πολιτικά δικαιώματα πρέπει να είναι αμετάκλητη η καταδίκη». Επιπλέον ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει κανένα ζήτημα ευνοϊκής μεταχείρισης της Χρυσής Αυγής. Το αφήγημα που προσπαθούν ορισμένοι να φτιάξουν ορισμένοι είναι εντελώς ανακριβές».

Κοντονής: Διεγράφη ο πρώην υπουργός

Τη διαγραφή του Σταύρου Κοντονή ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, αργά το βράδυ της Πέμπτης 8 Οκτωβρίου 2020, με μια ανακοίνωση 103 λέξεων, έπειτα από την έντονη αντιπαράθεση που ξεκίνησε μια ημέρα μετά την καταδικαστική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή, έπειτα από την παραίτηση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, και τις «βολές» που εξαπέλυσε για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα που έγιναν από την προηγούμενη κυβέρνηση.

«Ο Σταύρος Κοντονής παραμένει απαρέγκλιτα, σύμφωνα με δήλωσή του, “κομμουνιστής στην ανανεωτική Αριστερά”. Προφανώς κανένας δεν μπορεί να του αφαιρέσει αυτό το δικαίωμα. Το δικαίωμα όμως να είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία το απεμπόλησε ο ίδιος από τη στιγμή που αποφάσισε να στραφεί κατά του κόμματος του όχι μόνο με ανυπόστατες κατηγορίες για τον ποινικό κώδικα που εκ των πραγμάτων ευνοούν την προπαγάνδα και τα fake news της ΝΔ, αλλά και με απαράδεκτους, συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς για συντρόφους του. Επέλεξε με την στάση του να προσπαθήσει να αμαυρώσει μια τεράστια λαϊκή νίκη ενάντια στην εγκληματική δράση των νεοναζί.  Ο καθείς και οι επιλογές του», επισημαίνει η Κουμουνδούρου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις