Ο Σταύρος Κοντονής με δηλώσεις του το πρωί της Πέμπτης ανακοίνωσε την παραίτησή του από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε την παραίτησή του on air, μέσω της πρωινής εκπομπής του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», ενώ επισήμανε πως έχει ενημερώσει τον Αλέξη Τσίπρα.

Υποστήριξε πως πήρε αυτήν την απόφαση αφού εντόπισε προβλήματα στον ποινικό κώδικα με αφορμή τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Κατά τη δήλωσή του στην πρωινή εκπομπή είπε «το δικαστήριο δε θα επιβάλλει ποινές λόγω συγκεκριμένων διατάξεων». «Διαφωνούσα με αρκετά σημεία στον νέο ποινικό κώδικα, ο οποίος κατά 70% είναι μια θετική μεταρρύθμιση. Εγώ είχα εκφράσει την διαφωνία μου και είχα πει δημοσίως ότι αυτό το νομοθέτημα εκθέτει την (σ.σ. τότε) κυβέρνηση, καθώς ορισμένες παράμετροι του έχουν να κάνουν και με αποφάσεις, όπως η χθεσινή για τη Χρυσή Αυγή. Αυτό όχι μόνο το είχα σκεφθεί εγώ, αλλά υπήρχε και σχετική αρθρογραφία» εξήγησε, ο οποίος εκείνη την περίοδο αντικαταστάθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης από τον Μιχάλη Καλογήρου.

Ο ίδιος μιλώντας για τη μετακίνησή του από το υπουργείο Δικαιοσύνης σημείωσε πως ήταν «απομάκρυνση από την τότε κυβέρνηση λόγω των διαφωνιών του». Συνέχισε λέγοντας: «Η ποινική μεταχείριση του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης είναι ίδια με τους μέλους και εγώ αυτό το θεωρώ προβληματικό. Με τις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα δεν υπάρχει πλέον στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων και αυτό είναι κάτι που επίσης το είχα αναφέρει, έχοντας στο μυαλό μου και την δίκη για την Χρυσή Αυγή».

Τέλος, ο κ. Κοντονής επέρριψε ευθύνες σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θέλω να αναλάβω εγώ αυτές τις ευθύνες οι οποίες προκύπτουν και κάνω έκκληση στα μέλη του κόμματος, να μην ενδώσουν σε μια πορεία μηχανισμών προς το συνέδριο.  «Το κόμμα, ο τρόπος που οργανώνεται από εδώ και πέρα και οι πολιτικές που εκπονούνται είναι μια εσωκομματική πάλη που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζομένων, του λαού και της κοινωνίας» κατέληξε αναφερόμενος στους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση της παραίτησης.

Σημειώνεται πως ο πρώην υπουργός δικαιοσύνης είχε εκφράσει εδώ και καιρό τη διαφωνία του ως προς τους χειρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ επί των εσωκομματικών διαφορών.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις