Πέρα από τα σοβαρά προβλήματα σύνδεσης των μαθητών με την πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης, αναδύονται στην πράξη τα προβλήματα που ο κλάδος των εκπαιδευτικών είχε θέσει. Ότι δεν υπάρχει internet σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας αλλά και σε σπίτια ανεξαρτήτως περιοχής. Όπως επίσης δε διαθέτουν κατ΄οίκον όλοι οι μαθητές τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό, λόγω κόστους.

Η εικόνα με τους μαθητές του δημοτικού του χωριού Πεύκη Ηλείας, που κάνουν μάθημα στην αυλή κλειστού καφενείου, το μόνο που διαθέτει internet στο χωριό, με δανεικό παλιό τάμπλετ, προκάλεσε την αντίδραση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που κι εχθές στην επίσκεψή του στη Λάρισα είχε θέσει ξανά το θέμα της τηλεκπαίδευσης.

Αναλυτικά η ανάρτηση στο Facebook του Αλέξη Τσίπρα

«Η εικόνα αυτή δυστυχώς δεν είναι από κάποια τριτοκοσμική χώρα. Είναι από την Ελλάδα της κυβέρνησης των «αρίστων». Πέντε μικροί μαθητές μέσα στο κρύο μπροστά σε δύο κινητά να προσπαθούν μάταια να παρακολουθήσουν μάθημα.
Η κατάντια αυτή είναι κατάντια του κ. Μητσοτάκη και της κας Κεραμέως. Είναι όμως, δυστυχώς, ταυτόχρονα και κατάντια της χώρας.
Εδώ και έξι μήνες ήξεραν ότι θα έρθει δεύτερο κύμα.

  • Αντί να προετοιμαστούν, αυτοθαυμάζονταν.
  • Αντί να μειώσουν τους μαθητές στις τάξεις τους αύξησαν.
  • Αντί να να φροντίσουν να προμηθευτούν όλοι οι μαθητές φορητούς υπολογιστές, τους έστειλαν παγούρια και μάσκες – τραπεζομάντηλα.
  • Αντί να ενισχύσουν τη δημόσια διαδικτυακή πλατφόρμα έκαναν ύποπτες συμβάσεις με ένα μόνο πάροχο που αποδεικνύεται ανεπαρκής.

Για ακόμη μία φορά η πολυδιαφημισμένη τηλεκπαίδευση μετατρέπεται σε φιάσκο, αφήνοντας μαθητές να περιμένουν μάταια με τις ώρες μπροστά στην οθόνη και πολλούς γονείς να έχουν χάσει μαζί με μία ημέρα από τη δουλειά τους και την υπομονή τους.
Ωστόσο, ακόμα και αν λειτουργούσε άψογα, για χιλιάδες οικογένειες που δεν έχουν τη δυνατότητα, δεν έχουν τα μέσα για να ανταπεξέλθουν ταυτόχρονα σε τηλεκπαίδευση των παιδιών τους και τηλεργασία, θα ήταν δώρον άδωρον.
Μία τετραμελής οικογένεια χρειάζεται τουλάχιστον δύο με τρεις υπολογιστές. Έχει σκεφθεί κανείς στην κυβέρνηση πόσα νοικοκυριά μπορούν να διαθέσουν αυτά τα χρήματα; 
Μάλλον όχι. Γιατί;
Απλά γιατί οι άνθρωποι δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα.
Πάλι καλά που κάτι άρχισαν τελευταία να καταλαβαίνουν, ότι υπάρχουν πολίτες εξαρτημένοι από το μισθό τους…»