Στην πρώτη του ομιλία απαντώντας στον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, χρησιμοποίησε ένα ανέκδοτο για να προβλέψει το μέλλον της πορείας της κυβέρνησης:

«Υπάρχει ένα γνωστό ανέκδοτο. Όταν φεύγει ένας πρωθυπουργός και αναλαμβάνει ένας άλλος, λέμε ότι βρίσκει στο γραφείο του τρεις επιστολές. Στην πρώτη δύσκολη στιγμή, η πρώτη επιστολή λέει «ρίξτα στον προηγούμενο».
Η δεύτερη επιστολή λέει «ρίξτα στον υπουργό».
Και στην τρίτη λέει «ξεκίνα να φτιάχνεις τις δικές σου»…
Εσείς είσαστε ακόμα στο πρώτο στάδιο, πολύ σύντομα θα φτάσετε στο δεύτερο. Δε θα φανταστείτε πόσο γρήγορα θα φτάσετε στο τρίτο».

Ο Κ. Μητσοτάκης δεν άφησε τη σπόντα να πέσει κάτω και αποχωρώντας από την αίθουσα σημείωσε: «Εγώ δεν βρήκα τρεις επιστολές κ. Τσίπρα. Ούτε ρούτερ δεν βρήκα στο Μαξίμου».

Η εφημερίδα Αυγή ανέλαβε να απαντήσει στον πρωθυπουργό με άρθρο της που έφερε τον τίτλο: Τι πραγματικά άφησε ο Τσίπρας και τι βρήκε ο Μητσοτάκης.
«Ο κος Μητσοτάκης μπορεί λοιπόν να μη βρήκε «ρούτερ στο Μαξίμου», όπως ισχυρίζεται, αλλά βρήκε μία χώρα με γεμάτα ταμεία και συγκεκριμένα 37 δισ. ευρώ. Βρήκε επίσης ένα ρυθμισμένο χρέος με καθαρό διάδρομο 15 ετών.
Αντίθετα, όταν ανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας το 2015, βρήκε μία χώρα με ασφυξία στην οικονομία, με το χρέος να είναι αρρύθμιστο, με τα επιτόκια να είναι 11% και όχι 1%.

Μάλιστα, συμπληρώνει η εφημερίδα, όπως παρατηρεί και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Αλέξανδρος Νικολαΐδης, ο Αλ. Τσίπρας δε βρήκε ούτε καν πρωθυπουργό στην παράδοση – παραλαβή, καθώς ο Αντώνης Σαμαράς ήταν εξαφανισμένος.

Απάντηση της Γιάννας Πεππέ, πρώην Γενική Γραμματέας Πρωθυπουργού, επί ΣΥΡΙΖΑ

Αν δεν ήταν τόσο κρίσιμες οι στιγμές για τη χώρα ίσως και να γελούσα για τα router που ακούστηκαν μέσα στη βουλή από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.
Για να σοβαρευτούμε όμως, το Μέγαρο Μαξίμου παραδόθηκε με πλήρη τον ηλεκτρομηχανολογικό και ψηφιακό εξοπλισμό του και φυσικά, πώς θα ήταν δυνατόν να είναι αλλιώς άλλωστε, όλα τα router στη θέση τους.
Αυτό αν δεν το αντιλήφθηκε ο κύριος Μητσοτάκης, μπορεί να το επιβεβαιώσει τόσο ο κύριος Δημητριάδης, που ανέλαβε στη θέση μου ως Γενικός Γραμματέας και στον οποίο παρέδωσα το χαρτοφυλάκιο μου και όσα είχα στην ευθύνη μου, όσο και ο Προϊστάμενος Διοίκησης και Οργάνωσης της ΓΓΠ και ο υπεύθυνος πληροφορικής. Οι δύο τελευταίοι μάλιστα διατηρήθηκαν στη θέση τους και από την επόμενη κυβέρνηση συνεχίζοντας να ασκούν τα καθήκοντά τους, ορθά κατά τη γνώμη μου γιατί εκτός από το ότι πρόκειται για δύο εξαιρετικούς δημοσίους υπαλλήλους με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη και συνεχής λειτουργία του θεσμού.
Θα ήθελα ειλικρινά να μπορούσα να πω ότι παραδώσαμε το Μαξίμου όπως το παραλάβαμε, το αυτονόητο δηλαδή ,αλλά δυστυχώς δεν ήταν έτσι.
Παραλάβαμε άδεια γραφεία και παραδώσαμε γραφεία πλήρως εξοπλισμένα και λειτουργικά από την πρώτη στιγμή για όσους ανέλαβαν τις κρίσιμες αυτές θέσεις. Έτσι δηλαδή όπως θα έπρεπε πάντα να συμβαίνει.
Γιάννα Πεππέ πρώην Γενική Γραμματέας Πρωθυπουργού
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις