«Είμαστε πολύ περήφανοι, για τον τρόπο που έχουμε αντιμετωπίσει την πανδημία, στο πρώτο κύμα μπορέσαμε και αμυνθήκαμε, και στο δεύτερο χρησιμοποιήσαμε το σύνολο του ΕΣΥ, με διπλασιασμό των ΜΕΘ» υποστήριξε ο υπουργός Υγείας από το βήμα της Βουλής, απαντώντας στην κριτική του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

Βέβαια ο ισχυρισμός του υπουργού «σκοντάφτει» στους 4.172 θανάτους από την πανδημία του κορονοϊού και στο γεγονός ότι η κυβέρνηση έχασε τον έλεγχο κατά το δεύτερο κύμα.

EUROKINISSI

Αναφορικά για την μη πρόσκληση του ίδιου και των Ν. Χαρδαλιά, Π. Αρκουμανέα και Σ. Τσιόδρα στην Επιτροπή Θεσμών για το ζήτημα των διπλών βιβλίων στον ΕΟΔΥ, μετά από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, ισχυρίστηκε πως η «πλειοψηφία» επιλέγει τον τρόπο που θα απαντήσει.

«Σας έχουν δοθεί απαντήσεις, σε επίπεδο επιτροπής λοιμωξιολόγων-επιδημιολόγων, στο επίπεδο του υπουργείου Υγείας, πολλάκις σε επίπεδο κοινοβουλευτικού ελέγχου, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, στην Υγειονομική Επιτροπή. Όπου έχετε ζητήσει έχετε πάρει απαντήσεις. Θα επιτρέψετε όμως στην πλειοψηφία, δια της κυβερνήσεως, να επιλέγει τον τρόπο που θέλει να σας απαντήσει κοινοβουλευτικά και αυτό είναι εύλογο», απάντησε ο υπουργός κάνοντας σαφές ότι η αυτοδυναμία της κυβέρνησης της αφήνει τα περιθώρια να μην αναφέρεται αν δεν το επιθυμεί ανεξαρτήτως αν έχει την υποχρέωση να το κάνει. Διότι η αυτοδυναμία δεν σημαίνει έλλειψη λογοδοσίας.

«Είμαι υποστηρικτής του δημόσιου ρόλου του ΕΣΥ και θεματοφύλακας, άντεξε και έμεινε όρθιο. Και στη Β. Ελλάδα που πιεστήκαμε όσο πουθενά αλλού. Και η χώρα άντεξε και έμεινε όρθια και αποτελεί παράδειγμα παγκοσμίως» σημείωσε σε άλλο σημείο ο υπουργός Υγείας.

Επίσης υπογράμμισε τη σημασία εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού και τη στήριξη βουλευτών και κομμάτων σε αυτή την κατεύθυνση. «Είναι προφανές ότι θα κληθείτε πρώτοι από όλους, μαζί με τους υπόλοιπους αρχηγούς των κομμάτων, σε εύλογη ημερομηνία, με την άφιξη των εμβολίων, πρώτα ο Θεός να πάνε όλα καλά, 27 του μηνός, να εμβολιαστείτε», είπε ο υπουργός Υγείας και προσέθεσε:

«Εγώ ο ίδιος ανακοίνωσα την δυνατότητα του κράτους να μπορεί να εμβολιάζει μέχρι και 2 εκατομμύρια συμπολίτες μας το μήνα, με 1.018 δομές. Όμως, θέλω να σας θυμίσω ότι τους τελευταίους 4 μήνες με κατηγορείτε για εμπόριο ελπίδας. Αυτό με λυπεί. Τα εμβόλια έρχονται όμως τον Δεκέμβριο του 2020. Σας παρακαλώ λοιπόν να αναθεωρήσετε την άποψή σας και σε ό,τι έχει να κάνει με την τοποθέτησή μου και με την τοποθέτηση τού πρωθυπουργού της χώρας για την κοινή ευρωπαϊκή προμήθεια, σε ποσότητες που έχουν συμφωνηθεί στην ΕΕ».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις