Συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα έχει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 στο Προεδρικό Μέγαρο.

Επί τάπητος θα τεθούν θέματα που σχετίζονται με τη διαχείριση της πανδημίας στη χώρα μας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα μείνει μόνο στα λάθη της κυβέρνησης, αλλά παράλληλα θα παρουσιάσει και ένα πακέτο προτάσεων για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Να σημειωθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει εκφράσει την ανησυχία του για την εξέλιξη της πανδημίας, καθώς επιστήμονες και μέλη της επιτροπής λοιμωξιολόγων του έχουν εκφράσει την αγωνία τους για το επερχόμενο τρίτο κύμα.

Υπενθυμίζεται ότι πολλοί επιστήμονες εκφράζουν προβληματισμό και προβλέπουν ένα σφοδρότερο κύμα πανδημίας στη χώρα μας, μετά τη χαλαρότητα που παρατηρήθηκε κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, καθώς επίσης και μετά τον τρόπο που έγινε ο εορτασμός των Θεοφανείων. Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία επισημαίνει πως η κυβέρνηση έκανε τα «στραβά μάτια» για όσα έλαβαν χώρα στις εκκλησίες ανήμερα των Φώτων, προκειμένου να μην έχει πολιτικό κόστος.

Παράλληλα, η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για κυβερνητικό αλαλούμ αναφορικά με το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων την ερχόμενη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021. «Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη επιτέλους να σοβαρευτεί και να μην παίζει με την υγεία εκπαιδευτικών, μαθητών και με την αγωνία των γονέων. Η Επιτροπή των ειδικών είναι για να κάνει εισηγήσεις βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων και όχι για να επικυρώνει τις πολιτικές αποφάσεις του κ. Μητσοτάκη», σχολίασε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέργιος Καλπάκης.

Επίσης ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Νάσος Ηλιόπουλος δήλωσε για τα μπρος πίσω της κυβέρνησης : «Μέσα σε δύο μήνες και μία εβδομάδα θρηνούμε 4.473 συνανθρώπους μας και η κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια εγκληματική πολιτική. Η αναζωπύρωση της πανδημίας στη χώρας μας φέρει τη σφραγίδα του κ. Μητσοτάκη».

Εν τω μεταξύ, το μεσημέρι της Παρασκευής 8 Ιανουαρίου 2021, συνεδριάζει και το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα. Στο επίκεντρο θα τεθούν οι πολιτικές εξελίξεις, αλλά και η εκλογή νέων νομαρχιακών οργανώσεων, διαδικασία που πρέπει να επισπευσθεί λόγω της πιθανότητας πρόωρων εκλογών.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις