Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου, χρέωσε στον Νάσο Ηλιόπουλο δηλώσεις που ουδέποτε έκανε.

Συγκεκριμένα ειπώθηκε: «Ξέρετε κ. πρόεδρε τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ; Λέει για 100 νεκρούς στο Μάτι σήκωσε μεγάλο θόρυβο η Νέα Δημοκρατία τότε, ενώ τώρα έχουμε 5.000 θανάτους…», είπε αρχικά ο δημοσιογράφος και συμπλήρωσε πως «το λέει ο κ. Ηλιόπουλος, ο εκπρόσωπος, συνεχώς». «Την κάνει ο κύριος Ηλιόπουλος αυτή τη σύγκριση» συμπλήρωσε ο Νίκος Χατζηνικολάου.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κάλεσε τον δημοσιογράφο να επανορθώσει δημόσια. «Έκπληκτος άκουσα τον κ. Χατζηνικολάου στη σημερινή συνέντευξη με τον πρωθυπουργό να υποστηρίζει ότι έχω προχωρήσει σε συγκρίσεις ανάμεσα στα θύματα της πανδημίας με αυτά της καταστροφικής πυρκαγιάς στο Μάτι.

Ουδέποτε έχω κάνει παρόμοια δήλωση. Θέλω να πιστεύω ότι είχε λάθος ενημέρωση. Καλώ τον κ. Χατζηνικολάου μέχρι αύριο το πρωί να επανορθώσει δημόσια. Η αλήθεια δεν είναι υπό διαπραγμάτευση» υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Απάντηση του δημοσιογράφου

Από την πλευρά του ο δημοσιογράφος με μήνυμά του στο Twitter επιμένει στους ισχυρισμούς του.

ΣΥΡΙΖΑ: Συνέντευξη – προσπάθεια ταπείνωσης της κοινής λογικής

Συνολικά για τη χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι 0 κ. Μητσοτάκης: «Εμφανίστηκε σαν να κυβερνά μια άλλη χώρα, που το σύστημα υγείας της δεν έχει καταρρεύσει, που η οικονομία της δεν βρίσκεται στη χειρότερη ύφεση μεταπολεμικά, που οι επιχειρηματίες δεν βρίσκονται σε απόγνωση και οι εργαζόμενοι στην απόλυτη ανασφάλεια.

  • Δεν βρήκε επίσης μια κουβέντα να πει για τους υγειονομικούς που δέχονται καθημερινά επιθέσεις από τους υπουργούς του.
  • Δεν είπε τίποτα στους γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους σε σχολικές αίθουσες ασφυκτικά γεμάτες και με ανοιχτά παράθυρα μέσα στο κρύο.

Απέφυγε για άλλη μια φορά να δεσμευτεί να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της Επιτροπής λοιμωξιολόγων, ώστε να μάθουμε τι πραγματικά οδήγησε στην τραγωδία της Θεσσαλονίκης» υπογράμμισε,  προσθέτοντας:

«Αντίθετα, τα βρήκε όλα τέλεια με τα εμβόλια που, μετά τις υποσχέσεις για 2 εκατομμύρια τον  πρώτο μήνα, τώρα πανηγυρίζουν για 8 χιλιάδες εμβόλια την ημέρα. Όλα τέλεια με εμβολιαστικά κέντρα που στέλνουν κόσμο στην άλλη άκρη της κάθε περιοχής απ’ όπου διαμένουν για εμβόλιο. Όλα τέλεια και με την ιχνηλάτηση, που απλά δεν υπάρχει γιατί δεν γίνονται μαζικά τεστ ούτε και συνταγογραφούνται για να είναι προσβάσιμα στον πληθυσμό.

Η συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη σήμερα ήταν προσπάθεια ταπείνωσης της κοινής λογικής. Φαίνεται ότι η ανέμελη στιγμή του στην Πάρνηθα έχει μακρά διάρκεια».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις