«Πυλώνα σταθερότητας στην ΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ'>Ανατολική Μεσόγειο», χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την Ελλάδα, σε δηλώσεις του προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, λίγη ώρα πριν τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ είναι ευκαιρία να επανεπιβεβαιώσουμε την προσήλωσή μας στις κοινές αξίες και την ενότητα της Συμμαχίας. Αντιμετωπίζουμε μια σειρά από σύνθετες προκλήσεις που απαιτούν την αναπροσαρμογή της στρατηγικής της συμμαχίας μας. Ο COVID απέδειξε πόσο ευάλωτες είναι οι κοινωνίες μας σε έναν ιό που δεν είναι καν ορατός δια γυμνού οφθαλμού. Η κλιματική αλλαγή, εκτός από τις κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις, θα έχει σημαντικές επιπτώσεις και στα ζητήματα ασφάλειας, καθώς θα έχει επιπτώσεις στις μεταναστευτικές ροές. Και βέβαια αυταρχικά καθεστώτα θα εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το υβριδικό τους οπλοστάσιο προκειμένου να αποδυναμώνουν τους δημοκρατικούς μας θεσμούς», είπε και συνέχισε:

«Απέναντι σε όλα αυτά, η ατζέντα του ΝΑΤΟ 20-30 έρχεται να δώσει μια σειρά από εμπεριστατωμένες απαντήσεις. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που είναι πυλώνας σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο. Μια χώρα που μέχρι τις δύσκολες εποχές της οικονομικής κρίσης, σταθερά δαπανούσε άνω του 2% του ΑΕΠ της σε αμυντικές δαπάνες. Μια χώρα που εξέρχεται ισχυρότερη από την κρίση, έρχεται να επενδύσει περισσότερους πόρους στις αμυντικές της δυνατότητες ώστε να είναι ακόμη πιο αξιόπιστη στις υποχρεώσεις της απέναντι στη συμμαχία».

Πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί στο κτίριο του ΝΑΤΟ με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα και αμέσως μετά με τον Βρετανό ομόλογό του Μπόρις Τζόνσον.

Στις 17:05 ώρα Ελλάδας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής που θα έχει διάρκεια μόλις τριών ωρών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει κατ΄ ιδίαν τετ-α-τετ συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις