Η υπόθεση υπεξαίρεσης μεγάλου χρηματικού ποσού από τη Σχολική Επιτροπή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της 1ης Δημοτικής Κοινότητας βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας. Σε βάθος διερεύνησή της και αυστηρή τιμωρία όσων εμπλέκονται, επιθυμεί και ζητεί η δημοτική Αρχή του Κώστα Μπακογιάννη.

Αυτό τόνισε, ενημερώνοντας το Δημοτικό Συμβούλιο, ο γενικός γραμματέας του δήμου, Αλέξανδρος Τσιατσιάμης. Ο ίδιος τόνισε πως στις αρχές του Ιανουαρίου του 2020, που εντοπίστηκε η υπεξαίρεση, αυθημερόν, με εντολή του δημάρχου, υποβλήθηκε μήνυση κατ΄ αγνώστων.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Τσιατσιάμης υπογράμμισε ότι η δικαστική έρευνα είναι σε εξέλιξη και, απαντώντας σε ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης, απέρριψε κατηγορηματικά τις αιτιάσεις για συγκάλυψη.

Επίσης, διευκρίνισε ότι τα ποσά που φαίνονται στον ισολογισμό της Σχολικής Επιτροπής να έχουν επιστραφεί, είναι από στοιχηματική εταιρία, όπου «τζογαρίστηκαν» από τους δράστες. Η εταιρεία, είπε ο γενικός γραμματέας, επέστρεψε τα ποσά μετά από σχετική ενημέρωση του δήμου από που προήλθαν αυτά τα χρήματα.

Ο επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης», Νάσος Ηλιόπουλος, που έθεσε το θέμα, επεσήμανε ότι στον ισολογισμό φαίνεται να επιστρέφεται ένα ποσό ύψους 32.500 ευρώ από άγνωστο καταθέτη και κάλεσε τη δημοτική Αρχή να ενημερώσει ποιο είναι το ακριβές ποσό της υπεξαίρεσης, ποιος είναι ο άγνωστος καταθέτης, καθώς επίσης να εξηγήσει ενέργειες που μπορούν να κατανοηθούν μόνο σαν προσπάθεια να προστατευτεί ο υπεύθυνος μιας υπεξαίρεσης που ζημίωσε τους πόρους των σχολείων της πόλης, όπως είπε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις