Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, του Υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή, του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, Θόδωρου Λιβάνιου, του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η περαιτέρω ενεργός συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην πρόληψη και διαχείριση των πυρκαγιών. Ειδικότερες ανακοινώσεις θα ακολουθήσουν στις 12.00 από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Στην Ηλεία ο Μητσοτάκης, στην Εύβοια ο Τσίπρας

Αυτή τη στιγμή τα μεγαλύτερα πύρινα μέτωπα εντοπίζονται στην Εύβοια και την Ηλεία, όπου έχουν ήδη γίνει στάχτη πολλά στρέμματα δάσους, σπίτια και επιχειρήσεις, ενώ έχουν εκκενωθεί πολλοί οικισμοί. Εντός της ημέρας ο πρωθυπουργός αναμένεται να μεταβεί στις πληγείσες περιοχές της Ηλείας, ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας στις περιοχές της Βόρειας Εύβοιας, που δοκιμάζονται από τις πυρκαγιές.

Βοήθεια από Γαλλία, Σουηδία και Κύπρο

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι από ώρα σε ώρα αναμένονται δύο αεροσκάφη από τη Σουηδία, ενώ το απόγευμα θα φτάσουν και 81 Γάλλοι πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα από την Γαλλία, καθώς οι δύο χώρες ανταποκρίθηκαν στο αίτημα για βοήθεια της χώρας μας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη επιχειρούν ένα πεζοπόρο τμήμα Κύπριων πυροσβεστών από χτες, ενώ και δύο αεροσκάφη από την Κύπρο βρίσκονται στην Ρόδο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις