Πέντε είναι οι ανεμβολίαστοι βουλευτές, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη. Το θέμα ήγειρε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης. Κάλεσε από το βήμα της Βουλής τον παριστάμενο υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, να ξεκαθαρίσει ποιοι είναι οι ανεμβολίαστοι βουλευτές κι αν προέρχονται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Θάνος Πλεύρης επικαλέστηκε τα προσωπικά δεδομένα, λέγοντας ότι δεν έχει δει τα σχετικά στοιχεία. «Δεν μπορώ να γνωρίζω ποιος έχει εμβολιαστεί και δεν είναι ωραίο να ανακοινώνει ο πρώην πρωθυπουργός τον εμβολιασμό του Παύλου Πολάκη», σημείωσε ο κ. Πλεύρης.

Λίγο αργότερα, πάντως, ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία σχετικά με αυτούς που δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί. Ειδικότερα, πλέον είναι πέντε, ήταν έξι πριν τον εμβολιασμό Πολάκη και δεν έχουν ίση μεταχείριση με τους υπαλλήλους της Βουλής.

Δηλαδή είναι υποχρεωμένοι να κάνουν δυο τεστ κάθε εβδομάδα, τα αποτελέσματα των οποίων θα δίνουν στο υγειονομικό τμήμα της Βουλής προκειμένου να τους επιτρέπεται η είσοδος στην αίθουσα της Ολομέλειας.

Να σημειωθεί ότι στο τραπέζι είχε πέσει να ομιλούν μέσω του Ζοοm, εντούτοις επικράτησε η άποψη να τους δοθεί πρόσβαση στην Ολομέλεια.

Πέτσας: Θέμα της Βουλής να ανακοινώσει ποιοι είναι οι ανεμβολίαστοι βουλευτές

Πολύ θετικό χαρακτήρισε ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας στο Open το γεγονός πως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, εμβολιάστηκε έναντι του κορονοϊού.

«Είναι πολύ θετικό ότι εμβολιάστηκε ο Πολάκης. Μακάρι και να σταματήσει την προσπάθεια που έδινε δεκανίκι στους αντιεμβολιαστές. Στη ΝΔ ήμασταν από την πρώτη στιγμή υπέρ του εμβολιασμού», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

«Είναι θέμα της Βουλής να πει ποιοι βουλευτές όλων των κομμάτων δεν έχουν εμβολιαστεί. Έχω ταχθεί υπέρ της υποχρεωτικότητας για όσους έχουν επαφή με τους πολίτες και μπορούν να γίνουν εστία διασποράς. Πρέπει να πείσουμε με το παράδειγμά μας όσους είναι αρνητικοί. Αν χρειαστεί θα προχωρήσουμε στην επέκταση της υποχρεωτικότητας», τόνισε στη συνέχεια.

Δείτε όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών (από 2:10)

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις