«Η κυβέρνηση πανηγυρίζει γιατί μείωσε τα ‘’κόκκινα δάνεια’’ στους ισολογισμούς των τραπεζών, την ίδια στιγμή που το ιδιωτικό χρέος πολιτών και επιχειρήσεων ξεπερνά τα 250 δις ευρώ, σπάζοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο», επισημαίνει σε δήλωσή του, ο Μιχάλης Κατρίνης, υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Ανάπτυξης και Επενδύσεων του Κινήματος Αλλαγής.

«Παρά, όμως, τη βελτίωση των τραπεζικών δεικτών, για την οποία πανηγυρίζει η κυβέρνηση, περισσότερες από 9 στις 10 ελληνικές επιχειρήσεις δεν έχουν πρόσβαση στη ρευστότητα, κάτι για το οποίο δεν κάνει τίποτα η κυβέρνηση.

Όλα τα προγράμματα ‘’Γέφυρα’’ σχεδιάστηκαν στα μέτρα των τραπεζών, δεν πέτυχαν το στόχο της ρύθμισης των δανείων που ήταν ‘’κόκκινα’’, δεν πέτυχαν τον στόχο κάλυψης δανειοληπτών και επιχειρήσεων που το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών είχε θέσει.

Για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις απομένει η σκληρή πραγματικότητα του νέου πτωχευτικού κώδικα, των funds και της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών, με 1 εκατ. ‘’κόκκινα δάνεια’’ να συνδέονται με ακίνητα. Γι’ αυτά, έχει κάτι να μας πει η κυβέρνηση;», καταλήγει η δήλωση του κ. Κατρίνη.

Μιχάλης Κατρίνης: Να μη μετατραπεί η πληθωριστική κρίση σε ανθρωπιστική κρίση

«Nα μη μετατραπεί, λόγω της κυβερνητικής αδράνειας, η πληθωριστική κρίση σε ανθρωπιστική κρίση», τόνισε ο υπεύθυνος Ανάπτυξης & Επενδύσεων, του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης ο οποίος επισκέφθηκε την Επιτροπή Ανταγωνισμού με τους γραμματείς των τομέων Ανάπτυξης Απόστολο Πόντα και ΜΜΕ Στέφανο Κομνηνό. Συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της Επιτροπής κ. Λιανό και την αντιπρόεδρο κ. Μπενετάτου.

Τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής συζήτησαν την ακρίβεια που φουντώνει στην αγορά, την έλλειψη ελέγχων και την αναγκαία παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού ώστε να παταχθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας και εναρμονισμένης πρακτικής. Ο αρμόδιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ επεσήμανε ότι οι πολίτες βιώνουν εδώ και τρεις μήνες τις συνεχείς αυξήσεις σε βασικά είδη ενώ βλέπουν μια κυβέρνηση απλά να παρατηρεί το κύμα ανατιμήσεων και να προαναγγέλλει νέες αυξήσεις, αποδίδοντας τα πάντα στις διεθνείς εξελίξεις.

Άσκησε κριτική επειδή δεν παρεμβαίνει έγκαιρα ώστε να μετριάσει τις επιπτώσεις, παίρνοντας μέτρα όπως η μείωση του ΦΠΑ στα είδη διατροφής και η μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης, ούτε κάνει ελέγχους για να πατάξει τα φαινόμενα αισχροκέρδειας. «Από την Επιτροπή Ανταγωνισμού ζητήσαμε άμεσους ελέγχους, αυστηρά μέτρα και επιβολή κυρώσεων για τις περιπτώσεις καρτέλ και αισχροκέρδειας. Για να μη μετατραπεί, λόγω της κυβερνητικής αδράνειας, η πληθωριστική κρίση σε ανθρωπιστική κρίση».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις