Πέραμα: Σιωπή επικρατεί από πλευράς υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αναφορικά με την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, για το Πέραμα, στην οποία αναφέρονται δύο ψευδή στοιχεία, όπως απέδειξε η εξέλιξη της έρευνας.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ ανέφερε δυο ψέματα και συγκεκριμένα ότι τραυματίστηκαν επτά αστυνομικοί και ότι το κλεμμένο όχημα το οδηγούσε ο 18χρονος Ρομά που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των αστυνομικών.

Ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για Πέραμα

Όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια μετά και τις αποκαλύψεις των συνομιλιών των αστυνομικών της ΔΙΑΣ με το κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ, ουδείς αστυνομικός είχε τραυματιστεί ενώ ο 18χρονος νεκρός δεν ήταν ο οδηγός του κλεμμένου αυτοκινήτου.

Διώχνουν τον επικεφαλής που έδωσε την εντολή;

Την ίδια ώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι ασκούνται πιέσεις προκειμένου να οδηγηθεί στην έξοδο ο Α100, ο επικεφαλής της Άμεσης Δράσης που έδωσε εντολή να σταματήσει η καταδίωξη χωρίς, όμως, να εισακουστεί από τους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ.

Και πάλι από τα ηχητικά ντοκουμέντα των συνομιλιών, αποκαλύφθηκε ότι οι αστυνομικοί είχαν πάρει εντολή επτά με οκτώ φορές και μάλιστα σε έντονο τόνο να μην συνεχίσουν την καταδίωξη.

Όταν αποκαλύφθηκαν τα ηχητικά ντοκουμέντα ξεκίνησε «καταιγίδα» δηλώσεων από συνδικαλιστές αστυνομικούς, όπως ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, ο οποίος χαρακτήρισε «παράνομη» την εντολή να σταματήσει η καταδίωξη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις