Νίκος Φίλης Ντόρα Μπακογιάννη: Δεκτή έκανε ο Νίκος Φίλης την πρόταση της Ντόρας Μπακογιάννη για κοινή τηλεοπτική τους εμφάνιση και τη δημιουργία μετώπου πειθούς για τον εμβολιασμό και την τρίτη δόση.

Όπως είπαν στη διάρκεια της συζήτησης τους με τον Γιώργο Παπαδάκη, ακόμη και έναν άνθρωπο να πείσουν με τις παρεμβάσεις τους θα υπάρχει όφελος, κάνοντας πολλαπλές εκκλήσεις – ακόμη και μέσω παραδειγμάτων από τον περίγυρο τους – να εμβολιαστούν οι πολίτες κάθε ηλικίας, οι εγκυμονούσες, οι ασθενείς με αυτοάνοσο, οι ηλικιωμένοι και άλλες κατηγορίες, για τις οποίες οι επιστήμονες έχουν βεβαιώσει πως δεν υπάρχει το παραμικρό δεδομένο που να δημιουργεί σκεπτικισμό και ανησυχία για το εμβόλιο.

Ομόθυμο μήνυμα υπέρ των εμβολιασμών

Υπήρξε συμφωνία για την αναγκαιότητα περαιτέρω ενίσχυσης του δημόσιου Συστήματος Υγείας, ενώ ο κ. Φίλης έθεσε το θέμα των συγχωνεύσεων στα σχολεία και των πολυπληθών τμημάτων καλώντας τον πρωθυπουργό να βάλει «φρένο» στην κ. Κεραμέως και στις άτοπες και επικίνδυνες συγχωνεύσεις. «Είναι παράλογο», είπε, «να παίρνονται τέτοια μέτρα εν μέσω δραματικής κορύφωσης της πανδημίας. Ιδιαίτερα όταν πάνω από 40.000 παιδιά σχολικής ηλικίας έχουν προσβληθεί από τον ιό τους δύο μήνες λειτουργίας των σχολείων και καθημερινά το 25%-30% των κρουσμάτων σημειώνονται στην ηλικιακή κατηγορία 0-17 ετών».

Η Ντόρα Μπακογιάννη αποκάλυψε ότι μια συνάδελφος της από τον ΣΥΡΙΖΑ, την οποία δεν κατονόμασε, πρότεινε να υπάρξουν ομάδες με βουλευτές από όσο το δυνατόν περισσότερα κόμματα, που με κοινές παρεμβάσεις και εμφανίσεις τους, να στείλουν ομόθυμο μήνυμα υπέρ των εμβολιασμών, με τη βουλευτή της ΝΔ να λέει ότι θα αναλάβει σχετική πρωτοβουλία.

Την κοινή τους συνέντευξη είχε προτείνει, υπενθυμίζουμε, η Ντόρα Μπακογιάννη μετά την πρόταση του Νίκου Φίλη στην «Εφημερίδα των Συντακτών» για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, την οποία η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είχε χαρακτηρίσει ως σωστή.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις