Την εκτίμηση ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο φορέας της ανανέωσης, δηλαδή του μηνύματος που προέκυψε από «την αναπάντεχα μεγάλη συμμετοχή του κόσμου» στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο ΚΙΝΑΛ, εξέφρασε ο πρώην υπουργός και δικηγόρος, Γιώργος Φλωρίδης, στο Πρώτο Πρόγραμμα.

«Μετά την εκλογή του θα κριθεί εάν μπορεί η νέα ηγεσία – πέρα από το αίτημα της ανανέωσης που έχει ο κόσμος – να υπηρετήσει και τα άλλα μεγάλα ζητούμενα του ΠΑΣΟΚ αυτήν την περίοδο, που είναι η διασφάλιση της ενότητάς του, η δημιουργία μιας καινούργιας πολιτικής ταυτότητας, σύγχρονης που θα απαντά, θα επικοινωνεί με σύγχρονο τρόπο στα προβλήματα που έχει η ελληνική κοινωνία. Και εάν όλα αυτά θα οδηγήσουν σε μια αξιόπιστη αντιπολίτευση προκειμένου να καλυφθεί αυτό το τεράστιο κενό που έχει η χώρα, την έλλειψη σοβαρής και υπεύθυνης αντιπολίτευσης που θα οδηγήσουν όλα αυτά με τη σειρά τους στη διεύρυνση του ΠΑΣΟΚ, στο μεγάλο ΜΑΤ», υπογράμμισε.

Εκτίμησε ότι δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να κερδίσει ο Γιώργος Παπανδρέου, με βάση τους συσχετισμούς και με δεδομένο ότι στις κάλπες θα μπορούν να προσέλθουν μόνο όσοι ψήφισαν την πρώην Κυριακή. «Δεν υπάρχει περιθώριο εκλογής του Γιώργου Παπανδρέου, ένα 30% θα είναι κορυφαίο ποσοστό για τον ίδιον, αλλά ας το αποφασίσει ο κόσμος αυτό», είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι σε περίπτωση εκλογής του πρώην πρωθυπουργού, «θα πηγαίναμε σε οπισθοδρόμηση άνευ προηγουμένου, με τάσεις οριστικής εξαφάνισης του χώρου».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις