Απαντήσεις από την κυβέρνηση Μητσοτάκη γύρω από τις αποκαλύψεις για τις συνομιλίες του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη με τον Μένιο Φουρθιώτη ζήτησε τη Δευτέρα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Φαίνεται πως η σήψη και η παρακμή έχει πλέον κατακλύσει το σύνολο της κυβερνητικής λειτουργίας και των υπουργικών γραφείων», επισήμανε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN».

«Πριν από λίγους μήνες μαθαίναμε ότι ο κ. Φουρθιώτης εισέβαλε με μπράβους στο υπουργείο Εργασίας και απειλούσε. Σήμερα βλέπουμε, δημοσίως, να εξευτελίζει τον υπουργό Επικρατείας– στενότατο συνεργάτη του κ. Μητσοτάκη- και να απειλεί, να εκβιάζει ουσιαστικά, τον κ. Γεραπετρίτη ότι θα δημοσιοποιήσει και άλλες συνομιλίες», υπογράμμισε ο και βουλευτής Α’ Αθηνών.

«Οι απαντήσεις που έχουν δοθεί μέχρι στιγμής δεν πείθουν κανέναν», σχολίασε, επισημαίνοντας ότι ο εκφυλισμός που παρατηρείται δεν αφορά μόνο την κυβέρνηση.

«Ταυτόχρονα, εκφυλίζονται οι δημοκρατικοί θεσμοί αλλά και η αξιοπιστία της κυβερνητικής λειτουργίας και της πολιτείας έναντι των ίδιων των πολιτών», τόνισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

«Αυτό συμβαίνει όταν οι πολίτες μαθαίνουν εμβρόντητοι ότι η κυβέρνηση έχει σχέσεις και επαφές με έναν υπόδικο», πρόσθεσε.

«Πρέπει ο κ. Γεραπετρίτης και η κυβέρνηση να δώσουν πειστικές απαντήσεις για το ποιες τελικά είναι οι σχέσεις τους με τον συγκεκριμένο κύριο», ανέφερε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ερωτηθείς για την πρόταση του προέδρου του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με την εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από τα μέλη του κόμματος, επισήμανε:

«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία πρότεινε μία πρωτοποριακή διαδικασία, κατά την οποία όλα τα μέλη πλέον του κόμματος θα μπορούν να επιλέξουν την ηγεσία τους– και αυτό εν έτει 2022 είναι μια αυτονόητη πολιτική επιλογή».

Δημήτρης Τζανακόπουλος

«Σε καμία περίπτωση δεν προσομοιάζει στις εκφυλιστικές διαδικασίες της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ/ ΠΑΣΟΚ, που δίνουν τη δυνατότητα σε όποιον περνά απέξω να καθορίζει τους εσωκομματικούς τους συσχετισμούς», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία είναι κόμμα ανοιχτού δημοκρατικού διαλόγου, σε αντίθεση με κόμματα όπως η ΝΔ, η οποία αποτελείται από “βαρόνους”, πολιτικούς φεουδάρχες που καθορίζουν–πίσω από κλειστές πόρτες- στρατηγικές και πολιτικές σχέσεις», κατέληξε ο κ. Τζανακόπουλος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις