Σχολείο Κολωνάκι: Σε εξέλιξη είναι η αντιπαράθεση κατοίκων του Κολωνακίου με την υπουργό Παιδείας, με αφορμή την απόφαση του υπουργείου να μετατρέψει σε Πειραματικό το 26ο γυμνάσιο και λύκειο της περιοχής.

Το θέμα έχει προκαλέσει την αντίδραση και του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος κάλεσε το υπουργείο να αναθεωρήσει τη στάση του λέγοντας πως «Δεν είναι δυνατόν για να επιλύσουμε ένα πρόβλημα, να δημιουργούμε ένα νέο, ένα μεγαλύτερο πρόβλημα και ταυτόχρονα να διαταράσσουμε μία ευαίσθητη ισορροπία», επισημαίνοντας πως δεν μπορούμε να μεταθέτουμε στους γονείς, στα παιδιά, «ένα πρόβλημα που εμείς οι ίδιοι δεν μπορέσαμε να λύσουμε τελικά και με διαβούλευση». Ο δήμος της Αθήνας θα στηρίξει τους γονείς και τους μαθητές του 26ου Γυμνασίου σε κάθε διεκδίκησή τους, κατέληξε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Η απόφαση να μετατραπεί σε Πειραματικό και το 26ο γυμνάσιο, χαρακτηρίζεται από γονείς και εκπαιδευτικούς ως παράλογη καθώς ήδη στην περιοχή του Κολωνακίου λειτουργούν δυο Πειραματικά Σχολεία και συγκεκριμένα το δημοτικό του Μαρασλείου και το Πειραματικό γυμνάσιο και λύκειο της οδού Σκουφά.

Το αποτέλεσμα αυτής της απόφασης είναι όσοι γονείς δεν επιθυμούν να μπουν τα παιδιά τους στη διαδικασία της κλήρωσης ή του διαγωνίσματος, να μεταφέρουν τα παιδιά τους σε σχολείο άλλης περιοχής.

Νάσος Ηλιόπουλος: Απόφαση που στρέφεται ενάντια στο δικαίωμα πρόσβασης σε δημόσια εκπαίδευση

Ο επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης», Νάσος Ηλιόπουλος, στην τοποθέτησή του στο δημοτικό συμβούλιο κατήγγειλε την Νίκη Κεραμέως ότι αγνόησε εκπαιδευτικούς, γονείς, συλλόγους και φορείς καθώς και την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αθηναίων.

Η απόφαση, σημείωσε, «στρέφεται ευθέως ενάντια στο δικαίωμα της πρόσβασης των παιδιών των κατοίκων στη δημόσια εκπαίδευση και αναστατώνει τον προγραμματισμό των οικογενειών, χωρίς να ανταποκρίνεται στις ανάγκες μιας περιοχής που είναι ήδη κορεσμένη με πειραματικά και πρότυπα σχολεία».
Να κατατεθεί αίτησης αναίρεσης της σχετικής υπουργικής απόφασης για το σχολείο πρότεινε ο Νίκος Σοφιανός, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις