Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσε τον τόνο στον οποίο θα κινηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ την ερχόμενη εβδομάδα και εν όψει της επίσκεψής του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Λευκό Όίκο, λέγοντας μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά:

“Το να παρακαλάς για μια φωτογραφία στον Λευκό Οίκο, δεν είναι σοβαρή στάση πρωθυπουργού. Έρχεται και υπογράφει μια εβδομάδα πριν πάει να δει τον κ. Μπάιντεν την ανανέωση των στρατιωτικών εγκαταστάσεων των συμβάσεων, που δεν το έχει κάνει κανένας άλλος Έλληνας πρωθυπουργός. Ούτε ο πατέρας του ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, που ήταν πράγματι στενός φίλος του Μπους και κατέρρεε η Σοβιετική Ένωση, ανανέωσε επ’ αόριστον τη Σούδα. Επ’ αόριστον”

Ξεκινώντας τη συνέντευξη του έκανε λόγο για “γιουρούσι στα δημόσια ταμεία από τη Νέα Δημοκρατία ενώ ερωτώμενος για τη μεσαία τάξη παραδέχτηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ την πίεσε  λέγοντας όμως τα εξής:
“Τη ζορίσαμε 4 χρόνια, όσο τώρα δυο λογαριασμοί της ΔΕΗ και ένας μήνας σούπερ μάρκετ. Αυτό ήταν το ζόρι που κάναμε εμείς σε σχέση με σήμερα. Δυο λογαριασμοί της ΔΕΗ και πολλά λέω.”

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στις επερχόμενες εσωτερικές εκλογές στις 15 Μαΐου στο ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγοντας να μπει σε συγκρίσεις για τον αριθμό όσων θα προσέλθουν στις κάλπες σε σχέση με τα άλλα κόμματα και ιδιαίτερα του ΠΑΣΟΚ .

“θέλουμε να έχουμε πάνω από 2 εκατομμύρια ψηφοφόρους στην κάλπη των εθνικών εκλογών. Εκεί είναι ο δικός μας πήχης.” είπε χαρακτηριστικά ενώ καυστικός ήταν και για τα όσα συνέβησαν στο 14ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας:

“Στη Νέα Δημοκρατία κατανοούν ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι ένας πρωθυπουργός σε αποδρομή και ήδη αρχίζουν να διαμορφώνουν το πλαίσιο για την επόμενη μέρα. Εγώ έτσι εκλαμβάνω την παρουσία Σαμαρά στο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας”

Δείτε και ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον ραδιοφωνικό σταθμό της Κρήτης:

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις