Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των μελών του Κινήματος στην ψηφοφορία για το όνομα της παράταξης και την ανάδειξη των νέων Νομαρχιακών Επιτροπών. Σύμφωνα με την τελική καταμέτρηση, στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε σε 600 εκλογικά κέντρα ανά την Ελλάδα, προσήλθαν συνολικά 179.005 μέλη.

Σχετικά με το αποτέλεσμα για το νέο όνομα, η υπερψήφιση του «ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής» με σήμα τον πράσινο ήλιο άγγιξε το 95%.

Ανδρουλάκης: Στη νέα όχθη της προσπάθειάς μας ο λαός μάς έδωσε νέα ψήφο εμπιστοσύνης

«Το ΠΑΣΟΚ δεν χρειάζεται να ξεχάσει την ιστορία του και η επαναφορά του συμβόλου και του ονόματος είναι γιατί τιμούμε την ιστορία μας», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξή του στο Ρ/Φ RΕΑL fm.

Ακόμη, είπε ότι «στη νέα όχθη της προσπάθειας που κάνουμε, της προσπάθειας που έδωσε εκ νέου ψήφο εμπιστοσύνης ο ελληνικός λαός με μια τεράστια, συγκλονιστική συμμετοχή, κρατάμε όλα τα θετικά ως φάρο και πυξίδα», ενώ δεσμεύτηκε πώς «τα αρνητικά δεν πρόκειται να τα αντιμετωπίσει ποτέ ξανά κανένας ψηφοφόρος μας, κανένας άνθρωπος που πιστεύει στις ιδέες και τις αρχές της δημοκρατικής παράταξης».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ζήτησε δημόσια συγνώμη από τον κόσμο της παράταξής για την ταλαιπωρία που υπήρξε χθες, καθώς, όπως είπε, «είχαμε λιγότερες κάλπες για τεχνικούς λόγους απ’ ό,τι στην εκλογή του προέδρου. Παρόλα αυτά ήρθαν περίπου 180.000 μέλη να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια και να δώσουν εκ νέου ψήφο εμπιστοσύνης στην προσπάθεια που κάνουμε».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σημείωσε ότι η ενίσχυση της δημοκρατικής παράταξης θα ανατρέψει το σημερινό μικρό δικομματισμό, «που παράγει μόνο τοξικότητα, μια άγονη πολιτική συζήτηση που δεν λύνει προβλήματα», όπως ανέφερε, και υπογράμμισε: «Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας πολλαπλασιάζουν τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει ο ελληνικός λαός. Όπως ο κ. Μητσοτάκης πριν από μερικές εβδομάδες μιλούσε για συνεργασίες έτσι και ο κ. Τσίπρας καταλαβαίνει ότι το πολιτικό σκηνικό άλλαξε. Αυτό για το οποίο είχαν συνηθίσει και είχαν βολευτεί ο ένας να λέει “στηρίξτε με γιατί θα επανέλθει ο Τσίπρας” και ο άλλος “στηρίξτε με για να φύγει ο Μητσοτάκης”, πλέον δεν περνάει από αυτούς αλλά από εμάς και η απάντησή μου και στους δύο είναι ότι ο ελληνικός λαός αξίζει να μας δώσει τη δυνατότητα ώστε να απαλλαχτεί και από τους δύο και να έχει μια προοδευτική κυβέρνηση με σοσιαλδημοκρατικό κορμό που θα οδηγήσει την Ελλάδα σε καλύτερες μέρες».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις