Τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 οι μαθητές επιστρέφουν στα θρανία. Τα σχολεία «ανοίγουν με την καλύτερη δυνατή συνθήκη ανθρώπινου δυναμικού όλων των εποχών», όπως δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αναφέροντας πως πλέον έχουμε 25.000 διορισμούς.

Ειδικότερα, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι μόλις ολοκληρώθηκαν 8.500 μόνιμοι διορισμοί, ανεβάζοντας σε 25.000 τον συνολικό αριθμό των μόνιμων διορισμών τα τελευταία 2,5 χρόνια στην εκπαίδευση και την ειδική αγωγή.

Ανακοίνωσε ακόμη ότι σήμερα υπογράφεται η πρόσκληση για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και από την προσεχή εβδομάδα θα μπορούν να μπαίνουν στην πλατφόρμα για να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους.

Αναφερόμενη στην επέκταση του ολοήμερου σχολείου έως τις 5.30 από το Σεπτέμβριο σε περίπου 5.000 σχολικά τμήματα, η υπουργός Παιδείας έκανε λόγο για «σημαντική καινοτομία». Μόνο για την επέκταση του ωραρίου θα προσληφθούν 3.000 εκπαιδευτικοί. Στόχος, τόνισε η κ. Κεραμέως, είναι η αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης αλλά και η στήριξη των εργαζόμενων γονέων.

Σχετικά με την είσοδο στα Πανεπιστήμια με ταυτότητα, η κ. Κεραμέως ανέφερε πως πρόκειται για βήμα προόδου και ένα βήμα που ήδη έχει δρομολογηθεί. Ήδη έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται στη Θεσσαλονίκη και επαφίεται στα ιδρύματα να το προχωρήσουν, είπε, ενώ αναφερόμενη στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία ανέφερε πως «δεν κόλλησε» και από Σεπτέμβριο θα αναλάβει δράση η ομάδα προστασίας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων που ο κύριος στόχος του θα είναι η αποτροπή τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Τέλος, για τη φοιτητική στέγη, η κ. Κεραμέως τόνισε ότι μέσω ΣΔΙΤ χτίζονται νέες υποδομές σε Κρήτη, Θεσσαλία και Θράκη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις