Δεν θα καταθέσει δική της ξεχωριστή πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής η ΝΔ σύμφωνα με όσα δήλωσε το μεσημέρι της Τρίτης 23/8 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ερωτηθείς σχετικά με το τι θα πράξει η ΝΔ κατά την ψηφοφορία στη Βουλή για την πρόταση του ΠΑΣΟΚ.

Συμπλήρωσε δε ο κ. Οικονόμου ότι η κυβέρνηση θα τιμήσει τη δυνατότητα που δίνει το σύνταγμα στην αντιπολίτευση να συγκροτεί εξεταστικές επιτροπές, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η ΝΔ θα απαιτήσει στο πλαίσιο αυτής της εξεταστικής να διερευνηθούν και προηγούμενες περίοδοι.

Ο κ. Οικονόμου άφησε αδιευκρίνιστο πάντως το τι θα πράξει η ΝΔ στη Βουλή σε σχέση με την ψηφοφορία επί της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για την εξεταστική, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση θέλει την πλήρη διερεύνηση και στο πλαίσιο αυτό «λέμε ναι στην διερεύνηση του παρόντος αλλά δεν νοείται έρευνα μόνο του παρόντος περιστατικού (σ.σ. παρακολούθηση Ανδρουλάκη)», αλλά παράλληλα η εξεταστική επιτροπή θα πρέπει να εξετάσει το πως λειτουργούσαν οι υπηρεσίες ασφαλείας στο παρελθόν.

Αιχμές για Παυλόπουλο Βενιζέλο 

Ο Γιάννης Οικονόμου ερωτηθείς να σχολιάσει τις παρεμβάσεις πολιτικών προσώπων και συνταγματολόγων όπως του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, των κ.κ Αλιβιζάτου, Σωτηρέλη, Κοντιάδη κλπ που βάζουν στο κάδρο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και χαρακτηρίζουν παράνομη και αντισυνταγματική την παρακολούθηση Ανδρουλάκη, τους κάλεσε αν θεωρούν παράνομη την «νόμιμη επισύνδεση» Ανδρουλάκη να προσφύγουν στα δικαστήρια.

«Όποιος έχει αντίθετη άποψη ας προσφύγει στη Δικαιοσύνη η οποία και θα κρίνει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου και επέμεινε πως είναι νόμιμες οι επισυνδέσεις. Σε άλλο σημείο των δηλώσεων του ερωτηθείς και πάλι για τις δηλώσεις Παυλόπουλου ο κ. Οικονόμου σημείωσε, ότι, η κυβέρνηση μέσα από σειρά θεσμικών παρεμβάσεων θα αντιμετωπίσει το θέμα αυτό σε όλο το εύρος και βάθος. Χρειάζεται προσοχή, γιατί από ένα μεμονωμένο περιστατικό πάμε στο άλλο άκρο αγνοώντας τη συμβολή της ΕΥΠ στα θέματα εθνικής ασφάλειας. Πρέπει να σκεφτεί κανείς πόσο εύκολα και επιπόλαια θα ισοπεδώνει υπηρεσίες απαραίτητες για την εθνική μας ασφάλεια.

«Δεν φοβόμαστε άλλες αποκαλύψεις»

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε ακόμη ότι «δεν είναι σε γνώση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης καμία άλλη νόμιμη επισύνδεση πολιτικού προσώπου».

Μάλιστα άφησε αιχμές όχι μόνο κατά κομμάτων αλλά και άλλων παραγόντων και ατόμων που «θέλουν να εκμεταλλευτουν αυτή την αστοχία για να επιβάλλουν τις δικές τους ατζέντες» και ξεκαθάρισε πως «σε καμία περίπτωση» η κυβέρνηση δεν φοβάται άλλες αποκαλύψεις ή αν ο πρωθυπουργός σκέφτεται την παραίτηση.

Δείτε τι είπε για τα επίμαχα ζητήματα μετά το 20 λεπτό του βίντεο:

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις