«Για το ΚΚΕ υπάρχει κρίσιμο ερώτημα: Τα όσα δυσώδη έχουν αποκαλυφθεί για τη δράση της ΕΥΠ και την υποκειμενική ευθύνη του πρωθυπουργικού γραφείου είναι κεραυνός εν αιθρία;» διερωτήθηκε ενώ έσπευσε να χαρακτηρίσει «ανεκδίηγητο το καλοκαιρινό διάγγελμα Μητσοτάκη».

«όλα αυτά συνδέδονται με τη δράση κέντρων και παράκεντρων εντός και εκτός Ελλάδας», υποστήριξε. Αυτά τα ζητήματα -συνέχισε- συνδέδονται με την όξυνση των αντιθέσεων σε παγκόσμιο επιπεδο, αλλά και με προληπτικά μέτρα ενόψει μιας νέας κρίσης, ενός δύσκολου χειμώνα με ακρίβεια, ενεργειακά προβλήματα και πολλές άλλες απρόβλεπτες εξελίξεις.

Αφήστε όλοι σας τα περί τέλους των μνημονίων. Έχουμε νέα αντιλακϊά μέτρα με εξάμηνους ελέγχους, υπογράμμισε προσθέτοντας ότι πραγματικός στόχος των σχεδιασμών μέσω των παρακολουθήσεων ή με αφορμή αυτές είναι ο ίδιος ο λαός. Σύμφωνα με τον γγ του ΚΚΕ ο κρατικός μηχανισμός είναι δομημένος με στόχο την καταστολή του λαϊκού κινήματος και του ΚΚΕ, του ίδιου του λαού.

Ο λαός ας έχει υπόψη του ότι μια σταθερή αντίφαση στις αστικές κοινοβουλευτικές δημοκρατίες είναι ότι ο προστάτης του όπως εμφανίζεται ο κρατικός μηχανισμός είναι ταυτόχρονα ο βιαστής των δικαιωμάτων του, επανέλαβε ο κ. Κουτσούμπας τονίζοντας ότι και στο θέμα των δικαιωμάτων ισχύει το «μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας σημείωσε επίσης ότι πολλές φορές οι ίδιοι οι καπιταλιστές δημιουργούν τους δικούς τους μηχανισμούς παράλληλα με το κράτος και διερωτήθηκε αυτά ποιος θα τα ελέγξει;

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ο γραμματέας του ΚΚΕ σημείωσε ο χαφιές πάντοτε θα τρυπώνει και θα αξιοποιεί την τεχνολογική εξέλιξη και πρόσθεσε: «Η αστική τάξη προέβλεψε στο άρθρο 19 του συντάγματος να ροκανίζει το απόρρητο των επιστολών. Η δικαστική αρχή δεν δεσεμεύεται από το απόρρητο για λόγους εθνικής ασφαλείας».

Μάλιστα ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε αυτούς τους αστερίσκους στο σύνταγμα ως «συνέχεια των χουντικών νόμων που αποδεικνύει τη συνέχεια του κράτους», της δικτατορίας του κεφαλαίου όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι η εθνική ασφάλεια είναι άοριστη έννοια που ακόμα και τα δικαστήρια την απορρίπτουν γιατί όσοι τη χρησιμοποιούν το κάνουν καταχρηστικά. «Πως δικαιολογείται άλλωστε η παρακολούθηση χιλιάδων πολιτών κάθε χρόνο για λόγους εθνικής ασφάλειας;» διερωτήθηκε ο γραμματέας του ΚΚΕ.

Ακολούθως μίλησε για μακρά παράδοση στις υποκλοπές από «συμμάχους» όπως οι ΗΠΑ, η ΕΕ και το Ισραήλ λέγοντας ότι στα ζήτημα της κατάργησης του απορρήτου οι μηχανισμοί της χώρας ακολουθούν τη μεθοδολογία της ΕΕ.

Καταλήγοντας ο γγ του ΚΚΕ ανέφερε ότι πρέπει να συγκροτηθεί εξεταστική επιτροπή εξηγώντας ότι η συμμετοχή του ΚΚΕ έχει το χαρακτήρα της αποκάλυψης και της ενδυνάμωσης της πάλης του λαού για την κατάργηση αυτού του άθλιου θεσμικού πλαισίου

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις