Στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ μπήκε σήμερα η Ρεβέκκα Πιτσίκα που παρουσιάζεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας ως “Επικεφαλής του Μητρώου Στελεχών” ενώ σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «είναι δεξί χέρι του κ. Μητσοτάκη καθώς διορίστηκε σύμβουλος στο γραφείου του ως Προέδρου της ΝΔ για θέματα αξιολόγησης στελεχιακού δυναμικού με προσωπική του απόφαση».

Ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαλεί τη ΝΔ υποστηρίζοντας ότι «η εταιρεία της κας Ρεβέκας Πιτσίκα, φέρεται να έχει εισπράξει με απευθείας αναθέσεις συνολικά πάνω από 400 χιλιάδες ευρώ από ΕΛΤΑ, ΕΡΤ και ΑΔΜΗΕ».

Σύμφωνα με το βιογραφικό της: Η Ρεβέκκα Πιτσίκα είναι CEO της People for Business (PfB). Διαθέτει πολυετή εμπειρία, ως στέλεχος στο χώρο του ανθρώπινου δυναμικού, σε γνωστές ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις. Το 2007 ολοκλήρωσε τον κύκλο της ως στέλεχος και προχώρησε στην ίδρυση της «People for Business».

Έχει κερδίσει το «Βραβείο Καλύτερου Νέου Επιχειρηματία Στέλιος Χατζηιωάννου, Ελλάδα 2012», και το 2014 επιλέχθηκε για το International Visitor Leadership Program (IVLP) του State Department στην Αμερική, με βασικό θέμα την Επιχειρηματικότητα, εκπροσωπώντας την Ελλάδα.

Από το 2016 έχει αναλάβει την υλοποίηση του Μητρώου Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.

Το 2019 συμπεριελήφθη για δεύτερη φορά στη λίστα των Most Powerful Women του περιοδικού FORTUNE για την Ελλάδα.

Παράλληλα, είναι ιδρυτικό μέλος του ελληνικού παραρτήματος του Entrepreneurship Organization, μέλος ΔΕ του Τομέα Ηγεσίας της ΕΕΔΕ, ενεργό μέλος σε αντίστοιχες επαγγελματικές ενώσεις και έχει συμμετάσχει ως κεντρική ομιλήτρια και συντονίστρια σε πλήθος συνεδρίων εντός και εκτός Ελλάδας.

Πράγματι, όπως αναφέρει και το επίσημο βιογραφικό της, η κα Πιτσίκα είναι SEO (αλλά και πρόεδρος) της People For Business.

Σύμφωνα με το ΓΕΜΗ η εταιρία PEOPLE FOR BUSINESS ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ έχει ως ημερομηνία σύστασης την 6η Μαρτίου του 2007.

Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος από την 5η Αυγούστου του 2021 μέχρι την 10η Σεπτεμβρίου του 2022 είνα η Ρεβέκκα Πιτσίκα.

Από τη Γενική Συνέλευση του Σεπτεμβρίου του 2022 μαθαίνουμε ότι “αποτελέσματα προ φόρων της εταιρείας σε κέρδη ύψους 641 χιλ. ευρώ περίπου (2021) έναντι κερδών ύψους 87 χιλ. ευρώ περίπου της προηγούμενης χρήσης (2020)”.

Στις 26 Αυγούστου του 2022 συστήνεται η εταιρία PEOPLE FOR BUSINESS EXECUTIVE SERVICES Α.Ε. με πρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο και πάλι τη Ρεβέκκα Πιτσίκα η οποία, όπως είναι λογικό, έχει διαφορετικό AΦΜ από την PEOPLE FOR BUSINESS ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ.

Το 90% της δεύτερης εταιρίας ανήκει στην PEOPLE FOR BUSINESS ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ και το άλλο 10% στη Ρεβέκκα Πιτσίκα. Το συνολικό της μετοχικό κεφάλαιο ανέρχεται στα 25.000 ευρώ.

Η εταιρεία φέρεται σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης να έχει υπογράψει με απευθείας αναθέσεις τρεις συμβάσεις που αφορούσαν τα ΕΛΤΑ, τον ΑΔΜΗΕ και την ΕΡΤ.

Ειδικότερα:

ΕΛΤΑ

Στις 27 Αυγούστου του 2022 το διοικητικό συμβούλιο των ΕΛΤΑ ΑΕ (με έγγραφο που ανέβηκε στη Διαύγεια υπό τον τίτλο “Αποφάσεις Διοικητικού Συμβουλίου”) ενημέρωνε ότι η εταιρία «People For Business» ανέλαβε το έργο “Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Κάλυψης Θέσεων Συμβούλων/ Ειδικών Συνεργατών” μετά από διαγωνιστική διαδικασία στην οποία εκτός από την εν λόγω εταιρία, πήρε μέρος και άλλη μία, η Spengler Fox.

Η προσφορά της «People For Business» ανερχόταν στις 287.000 και με τον ΦΠΑ έφτανε στις 355.880 ευρώ.

ΕΡΤ

Από έγγραφο που συνοδεύει την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη μαθαίνουμε για τη σύμβαση που υπογράφει η ΕΡΤ με την «People For Business» με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών ανάπτυξης Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης της Απόδοσης του Ανθρώπινου Δυναμικού.

Ως αμοιβή ορίζεται το ποσό των 59.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ το οποίο καταβάλλεται με δόσεις.

ΑΔΜΗΕ

Η σύμβαση, τέλος, που υπογράφει η People for Business αφορά το ποσό των 90.000 χωρίς ΦΠΑ. Η σχετική οικονομική προσφορά από την εταιρία στάλθηκε στις 19 Ιουλίου του 2021.

Αυτό προκύπτει επίσης από την ανάρτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις