Ένας υπουργός εξωτερικών που παρακολουθείται έχει μεγάλο αντίκτυπο στη διεθνή εικόνα της Χώρας αλλά και θέτει τεράστιο ζήτημα Εθνικής Ασφάλειας. Οι συνομιλίες του επικεφαλής της διπλωματίας της Ελλάδας είναι τεράστιας σημασίας που ξεφεύγει από τα σύνορα μας και θέτει σε κίνδυνο τις διπλωματικές σχέσεις μας με ξένες χώρες αλλά και την ασφάλεια πολλών Πρέσβεων και διπλωματών μας, που αυτή την στιγμή είναι σε ευαίσθητες γεωπολιτικά χώρες ή διενεργούν συνομιλίες με όχι και τόσο “φιλικούς” γείτονες.

Ο Νίκος Δένδιας μόνο τις τελευταίες εβδομάδες, συνομίλησε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, συναντήθηκε με τον Σέρβο ομόλογό του,  είχε ταξιδέψει στην Ουκρανία, στην Αίγυπτο για το Τουρκολιβυκό μνημόνιο και ενεπλάκη στο ζήτημα με τον Απόστολο Τζιτζικώστα και την Τουρκία.

Η παρακολούθηση του υπουργού Εξωτερικών έχει προκαλέσει αναστάτωση σε πολλές διπλωματικές αντιπροσωπείες και μυστικές υπηρεσίες ξένων χωρών από Ευρώπη, Αμερική, Μέση Ανατολή κ.λπ. «Και αυτό γιατί ο κ. Δένδιας είχε σειρά επαφών με σημαντικούς ξένους πολιτικούς και διπλωμάτες και το εν λόγω παράνομο λογισμικό που φαίνεται να είχε σταλεί στο κινητό του θα μπορούσε να καταγράψει και τις σημαντικές μυστικές συνομιλίες τους στον χώρο των συναντήσεών τους. Σύμφωνα με ορισμένες δημοσιογραφικές πηγές, ήδη ξένες υπηρεσίες φαίνεται να έχουν ξεκινήσει έρευνα για τους αποστολείς του Predator στο κινητό του κ. Δένδια και όχι μόνο».

Το χρονικό της παρακολούθησης

Mε τίτλο “ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Στο φως όλων ο σκοτεινός κύκλος των υποκλοπών” κυκλοφορεί ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής. Στο κεντρικό ρεπορτάζ της εφημερίδας επιβεβαιώνεται η παρακολούθηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, και γίνεται αναφορά στα “πρόσωπα που έφεραν και ενεργοποίησαν το Predator στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι με μία πολύ προσεκτική διαρροή είχε τοποθετηθεί ο Νίκος Δένδιας μετά τη λίστα του Documento με τα ονόματα υπουργών, πολιτικών και δημοσιογράφων που έπεσαν θύματα παρακολούθησης από το Predator, χωρίς να διαψεύσει κατηγορηματικά.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, το Predator ενεργοποιήθηκε αρχικά σε εγκαταστάσεις της ΕΥΠ στην Αγία Παρασκευή, με αναφερόμενη ενημέρωση του ανιψιού του Κυριάκου Μητσοτάκη και πρώην γραμματέα πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι «άρχισε να υπάρχει ένας κύκλος συνεννοήσεων για τη χρήση του Predator και εκτός των ζητημάτων εθνικής ασφαλείας. Με ενδιαφέρον κυρίως σε υπουργούς της ΝΔ που δεν φαίνεται να είχαν καλές σχέσεις με το εν λόγω “παράκεντρο”. Με πολλά από τα δεδομένα των παρακολουθήσεων να φτάνουν μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου, χωρίς αρκετοί να γνωρίζουν πώς παράγεται αυτή η ειδική πληροφόρηση κυρίως από το εσωτερικό της κυβερνητικής παράταξης».

Και συνεχίζει: «Είναι ενδεικτικό ότι ανάμεσα στους παρακολουθούμενους ήταν και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας – με παγίδευση του τηλεφώνου που προσδιορίζεται πριν από ένα χρόνο – μέσω ύποπτου SMS». Το δημοσίευμα σημειώνει ότι ο Νίκος Δένδιας «στη θητεία του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την περίοδο 2013 – 2014 είχε σταθεί εμπόδιο στα σχέδια άλλης εταιρείας του Λαβράνου να εγκαταστήσει το κωδικοποιημένο σύστημα επικοινωνιών Sepura (διάδοχο του ολυμπιακού συστήματος επικοινωνιών Tetra) με το τρικ “δωρεάς” από ανύπαρκτη εταιρεία».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις