Καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ ήταν 0 Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης, ο κ. Θανάσης Κοντογεώργης, ο οποίος σχολίασε, φλέγοντα ζητήματα της επικαιρότητας όπως την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου, τα κόκκινα δάνεια, το εν εξελίξει θέμα των παρακολουθήσεων, την ενεργειακή κρίση αλλά και την φράση του πρωθυπουργού «Ήδη μυρίζει εκλογές».

«Η κυβέρνηση κινείται με όρους δουλειάς. Προφανώς, όσο πλησιάζουν οι εκλογές θα υπάρξει η κατάλληλη προετοιμασία, ώστε με την ολοκλήρωση του κυβερνητικού έργου, οι πολίτες να ενημερωθούν παράλληλα για το ποια είναι προοπτική της επόμενης μέρας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντογεώργης.

Πλήθος καταγγελιών για την «Κιβωτό του Κόσμου» και άλλες δομές φροντίδας παιδιών

«Πρέπει να δούμε τι θα αποδώσει η έρευνα της Δικαιοσύνης», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης, προχωρώντας σε δύο κομβικά σημεία: «Πρώτον: Σεξουαλική ή άλλου είδους κακοποίηση των παιδιών, συνιστά ειδεχθές έγκλημα. Πλέον, η χώρα έχει εθνικό σχέδιο διαχείρισης τέτοιων κρουσμάτων, ειδικό μητρώο για το ποιος εργάζεται με τα παιδιά αυτά σε αυτές τις δομές αλλά και ένα μητρώο καταγραφής της εξέλιξής τους. Δεύτερον: Το πιο κατάλληλο μέτρο οικογενειακής επανένωσης είναι η αναδοχή ή η υιοθεσία, με την αποϊδρυματοποίηση να είναι ο στόχος», υπογράμμισε.

Τα «κόκκινα δάνεια» και οι υπέρογκες δόσεις

«Η κυβέρνηση επιθυμεί να προστατεύσει τους πραγματικά ευάλωτους και αδύναμους», ανέφερε από την αρχή ο κ. Κοντογεώργης, σχετικά με τα κόκκινα δάνεια αλλά και το ύψος των δόσεων, μέσα σε μια πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία υψηλού πληθωρισμού.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις