Μια πολύ σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε το Εν ιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων αναφορικά με την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τα ψέματα για δήθεν γενναίες αυξήσεις στις συντάξεις. «Μόνο τα 3 τελευταία χρόνια μάς έχουν κλέψει 3,3 δισ. που θα ήταν η 13η σύνταξη και την καταργήσατε με νόμο» τονίζει το ΕΝΔΙΣΥ.

«Ντροπή κύριε Μητσοτάκη, ντροπή κύριε Χατζηδάκη», τονίζουν οι συνταξιούχοι, επισημαίνοντας πως τους εξαπάτησαν, καθώς 910.000 δικαιούχοι δεν θα λάβουν καν αυξήσεις προσθέτουν. «Μόνο τα 3 τελευταία χρόνια μας έχουν κλέψει α) 3,3 δισ. που θα ήταν η 13η σύνταξη κάθε Μάιο και την καταργήσατε με νόμο. β) Στην νομοθετική ρύθμιση που κάνατε για το 11μηνο δεν υπολογίσατε κύριοι τα 2,5 δισ. που θα έπρεπε να δώσετε για τα δώρα της κύριας, δώρα επικουρικής και για τις περικοπές στην επικουρική σύνταξης, σύνολο 5,8 δισ. και μας δίνετε κ. Μητσοτάκη 2,2 δισ. ευρώ με τις δήθεν παροχές σας. Όμως η σημερινή κυβέρνηση Μητσοτάκη, ξεπέρασε κάθε όριο στην προπαγάνδα και στην επικοινωνιακή “φούσκα”».

«Ο λόγος που δεν θα λάβουν την αύξηση 7,75% το 34,5% των συνταξιούχων, είναι η ύπαρξη προσωπικής διαφοράς, την οποία ο Κ. Μητοστάκης είχε δεσμευτεί ότι θα καταργήσει».

Παράλληλα, αναφορικά με την έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 250 ευρώ, το Δίκτυο τονίζει ότι θα λάβουν μόνον όσοι παίρνουν συντάξεις μέχρι 800 ευρώ, δηλαδή 1.206.624 άνθρωποι.

«Εμείς απλώς να υπενθυμίσουμε ότι ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε δηλώσει επίσημα στο παρελθόν ότι δεν μπορεί να ζήσει ο ίδιος με 800 ευρώ το μήνα. Οι ανωτέρω συνταξιούχοι όμως μπορούν», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις