Το πρόστιμο για παράνομη στάθμευση σε όδευση τυφλών ή ράμπα ΑμεΑ θα αυξηθεί με τον νέο ΚΟΚ, ωστόσο θα πρέπει η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Αθηναίων να διασφαλίσει και την εφαρμογή του, ανέφερε, την Τετάρτη, από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών εξαπολύοντας ευθεία επίθεση στον Κώστα Μπακογιάννη.

Απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση, που κατέθεσε η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή για την κατάσταση στην πρωτεύουσα, Ο Κώστας Καραμανλής εκτόξευσε βολές κατά του δημάρχου επισημαίνοντας ότι τα πεζοδρόμια αποτελούν αρμοδιότητα του Δήμου Αθηναίων, λέγοντας: «Και ο Δήμος πρέπει να σκύψει πάνω από αυτά τα προβλήματα. Η κατάσταση, που αυτήν τη στιγμή επικρατεί στους δρόμους του Δήμου Αθηναίων, θα έλεγα ότι είναι τριτοκοσμική για τα ΑμεΑ. Όχι απλά δεν τους διευκολύνει, αλλά τους δημιουργούμε και εμπόδια».

Επιπλέον,  Κώστας Καραμανλής υποστήριξε ότι δυστυχώς όσο κι αν ο νομοθέτης αυστηροποιήσει τους κανόνες υπάρχει ένα ζήτημα. «Το ζήτημα είναι ποιος θα εφαρμόσει αυτόν τον νόμο. Και εδώ βλέπουμε ότι τόσο η Δημοτική Αστυνομία όσο και η Τροχαία πρέπει να αρχίσουν να συνεργάζονται, ειδικά στα ζητήματα των ΑμεΑ. Διότι αυτήν τη στιγμή, το ζήτημα δεν είναι μόνον να νομοθετήσουμε αυστηρό πλαίσιο. Το ζήτημα είναι να εφαρμοστεί».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις