2,5 μήνες περίπου πέρασαν από την τελευταία φορά που τα είπαν σε βραδινό δείπνο στη Θεσσαλονίκη μετά τη ΔΕΘ, οι οι δύο πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς και το βράδυ της Τετάρτης βρέθηκαν ξανά σε τραπέζι στα Βόρεια Προάστια της Αθήνας.

Λεπτομέρειες αναφορικά με όσα ειπώθηκαν στο δείπνο της Τετάρτης δεν έγιναν γνωστές και πιθανότατα θα μείνουν ανάμεσα στους δύο άνδρες. Αυτό είχε συμβεί άλλωστε και στο δείπνο στην Θεσσαλονίκη. Συμπεράσματα όμως εξάγονται και χωρίς να γνωρίζει κάποιος τις λεπτομέρειες της συζήτησης. Το γεγονός πως για δεύτερη φορά επέλεξαν να δημοσιοποιήσουν την κοινή τους έξοδο αποτελεί από μόνο του ένα μήνυμα των δύο πρώην πρωθυπουργών.

Η διαρροή μάλιστα έλεγε πως το χτεσινό δείπνο έγινε κατόπιν πρωτοβουλίας του κ. Σαμαρά «σε ανταπόδοση της πρόσκλησης Καραμανλή στην Θεσσαλονίκη», μία φράση που εκπέμπει το στοιχείο της αβρότητας και της αμοιβαιότητας που φαίνεται πως θέλουν να περάσουν και οι δύο για την μεταξύ τους σχέση.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η πρόταση για το χτεσινό δείπνο είχε γίνει εδώ και καιρό και έμενε να οριστικοποιηθεί ως ημερομηνία, την οποία επέλεξε ο κ. Σαμαράς να είναι μόλις μία εβδομάδα πριν τα επίσημα εγκαίνια του Ιδρύματος «Αντώνης Σαμαράς» που θα λάβουν χώρα στις 7 Δεκεμβρίου. Ο κ. Καραμανλής θα είναι παρών, με την ομιλία του κ. Σαμαρά να είναι η πρώτη μετά τον Αύγουστο που ξεκίνησε η υπόθεση των παρακολουθήσεων και αναμένεται με ενδιαφέρον εάν θα αναφερθεί στην υπόθεση και τι θα πει.

Ως γνωστόν ο κ. Καραμανλής τοποθετήθηκε τον περασμένο Αύγουστο, στην εκδήλωση στην μνήμη του Γιάννη Κεφαλογιάννη, ζητώντας να υπάρξει φως στην υπόθεση και να μην μείνει καμία σκιά. Ο Μακεδόνας πολιτικός δεν πρόκειται να επανέλθει στο θέμα, καθώς σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται σε αυτόν «ό, τι είχε να πει το είπε». Οι δύο πάντως πρώην πρωθυπουργοί έχουν πάντα μεγάλο ενδιαφέρον και για τα εθνικά θέματα και είναι βέβαιο πως το μενού του χτεσινού δείπνου εμπεριείχε και τις διεθνείς σχέσεις και τα ελληνοτουρκικά.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις