«Λίγα πράγματα έχουν αλλάξει από εκείνη τη νύχτα του Δεκέμβρη του 2008. Εδώ και τρία χρόνια η κυβέρνηση ενθαρρύνει την κρατική βία» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για την ημέρα μνήμης αφιερωμένη στη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από το όπλο αστυνομικού στο κέντρο της Αθήνας.. «Ώς εδώ. Δικαιοσύνη παντού» υπογραμμίζει στο μήνυμά του με αφορμή τη συμπλήρωση 14 χρόνων.

Όπως επισημαίνει, σήμερα ένας άλλος δεκαεξάχρονος στη Θεσσαλονίκη χαροπαλεύει, γιατί κάποιος αστυνομικός έκρινε, πάλι, ότι έπρεπε να σημαδέψει στο κεφάλι με το όπλο του.

«Η χρονική σύμπτωση έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι λίγα πράγματα έχουν αλλάξει από εκείνη τη νύχτα του Δεκέμβρη του 2008. Οι ανισότητες, η αδικία, η αστυνομική αυθαιρεσία, η στοχοποίηση της νεολαίας ως “εσωτερικού εχθρού” είναι κρίκοι μιας αλυσίδας, που απολήγει στην πολιτική ηγεσία της χώρας. Εδώ και τρία χρόνια, η κυβέρνηση ενθαρρύνει την κρατική βία αδιαφορώντας για τις παράπλευρες απώλειες της» τονίζει.

«Ως εδώ. Δικαιοσύνη παντού. Αυτό είναι το σύνθημα της πολιτικής αλλαγής. Αυτό είναι το αίτημα των νέων ανθρώπων που ασφυκτιούν από τον πολιτικό αυταρχισμό, την ταξική αλαζονεία του κ. Μητσοτάκη και βλέπουν την κυβέρνηση να ναρκοθετεί τα όνειρα και το μέλλον της» υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις