Το πολυνομοσχέδιο-σκούπα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας βρίσκεται υπό συζήτηση στη Βουλή, με τον αρμόδιο Τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλο, να κάνει λόγο για ισχυρά ζητήματα αντισυνταγματικότητας και παράκαμψη αποφάσεων του ΣτΕ. «Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι το ξεπούλημα και τα ρουσφέτια» τόνισε το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συνεχίζοντας χαρακτηριστικά:

«Μία κυβέρνηση σε αποδρομή δεν δικαιούται να νομοθετεί και μάλιστα ρυθμίσεις που θίγουν δημόσια αγαθά και την πρόσβαση σε αυτά όπως είναι το νερό. Το μόνο καλό για τη χώρα που μπορεί να κάνει η παρούσα κυβέρνηση είναι να παραιτηθεί και να προκηρύξει άμεσα εκλογές».

Εγκάλεσε την κυβέρνηση για το πολυνομοσχέδιο σημειώνοντας πως πρόκειται «για ένα χαώδες γονατογράφημα που συνιστά προσβολή για το κοινοβούλιο», στηλιτεύοντας το γεγονός πως η κυβέρνηση νομοθετεί στη σκιά ενός τραγικού δυστυχήματος. Επεσήμανε πως πολλές διατάξεις του νομοσχεδίου είναι σε αντίθεση με συνταγματικές προβλέψεις.

«Πολλές διατάξεις είναι σε αντίθεση με αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας, τουλάχιστον τρεις που αφορούν το ζήτημα ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης του νερού, όπως και η απαράδεκτη διάταξη για την Ακρινή όπου, επιχειρεί να παρακάμψει άλλη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας».

Σημείωσε μάλιστα πως η διαδικασία νομοθέτησης που έχει ακολουθήσει η κυβέρνηση παραβιάζει δικό της νόμο. «Η διαδικασία νομοθέτησης παραβιάζει το ν. 4622/2019, το νόμο για το επιτελικό κράτος που ορίζει ρητά ότι το νομοσχέδιο πρέπει να κατατίθενται σε δημόσια διαβούλευση για τουλάχιστον δύο εβδομάδες και σε έκτακτες περιστάσεις μία (1) εβδομάδα, με αιτιολόγηση.

Εδώ έχουμε για το ένα από τα τρία νομοσχέδια που συμπυκνώθηκαν στο πολυνομοσχέδιο-σκούπα των διακοσίων εξήντα τριών (263) άρθρων που συζητάμε σήμερα, μόνο τέσσερις (4) μέρες διαβούλευσης που συμπεριέλαβαν Σαββατοκύριακο και Καθαρά Δευτέρα. Κάτι που έχουν στηλιτεύσει με ανακοίνωσή του έντεκα (11) περιβαλλοντικές μη κυβερνητικές οργανώσεις» είπε ο Σωκράτης Φάμελλος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις