Κάθειρξη 13 ετών χωρίς κανένα ελαφρυντικό ήταν η ετυμηγορία του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για τον 39χρονο προπονητή ιστιοπλοΐας. Ο προπονητής κρίθηκε ένοχος μόνο για αδίκημα της κατάχρησης σε ασέλγεια, ενώ αθωώθηκε με οριακή πλειοψηφία για την πράξη του βιασμού σε βάρος ανήλικης αθλήτριάς του.

Ομόφωνα το δικαστήριο απέρριψε και την αναγνώριση ελαφρυντικών στον καταδικασθέντα προπονητή ιστιοπλοΐας. Στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» μίλησε σχετικά ο προπονητής ιστιοπλοΐας, και η κ. Βάσω Πανταζή, δικηγόρος του 39χρονου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τη δικηγόρο του προπονητή, η Σίσσυ Χρηστίδου έδειξε αρκετές φορές τον εκνευρισμό της για όσα άκουγε. Αρχικά η δικηγόρος ανέφερε σχετικά με την υπόθεση:

«Η περηφάνεια είχε να κάνει με το θέμα με τον πατέρα του. Οι συγγενείς ανεβαίνουν ένα δικό τους Γολγοθά. Ο κατηγορούμενος από την πρώτη στιγμή ομολόγησε τα πάντα σε σχέση με την ασέλγεια. Θεωρούσε ότι κάνει κάτι κακό, αλλά δε θεωρούσε ποτέ ότι υπάρχει βιασμός. Είχε τη συγκατάθεση των γονιών της ανήλικης, ήταν μια σχέση γνωστή στον Ωρωπό. Οι μάρτυρες είπαν ότι ήταν ένα ερωτευμένο ζευγάρι. Δεν επικροτούμε σε καμία περίπτωση σχέση ενηλίκου με ανήλικο. Αυτή η υπόθεση δεν ήταν υπόθεση βιασμού. Είναι υπόθεση κατάχρησης σε ασέλγεια, ορθώς κατηγορήθηκε για αυτό, και ορθώς εκτίει την ποινή του. Η σχέση με ανήλικο είναι απαγορευτική και δεν μπορεί να έχει συναίνεση. Για αυτόν, η σχέση αυτή με την κοπέλα ήταν μια σχέση αγάπης. Ανεξάρτητα από το πώς εκείνη τη μετέφρασε εκ των υστέρων

«Για εμάς το θέμα όλο ήταν ο βιασμός. Καμία δικαιολογία δεν υπάρχει για όσα έκανε, για αυτό και εκτίει ποινή κάθειρξης. Ο 39χρονος δε μετανιώνει για αυτά που έχει αισθανθεί. Ξεκαθάρισε ότι έχει μετανιώσει για τη σχέση, αλλά όχι για όσα ένιωσε. Λέγαμε από την πρώτη στιγμή ότι δεν ασκήθηκε βία. Έπρεπε να περιμένει να ενηλικιωθεί. Ένα κορίτσι στην προεφηβεία, το κάλεσμα της φύσης έχει έρθει, αλλά δεν έχει έρθει το συναισθηματικό και ψυχολογικό κάλεσμα. Δεν μπορούμε να πούμε ότι ένα κορίτσι σε αυτή την ηλικία έχει την αίσθηση του τι αντιλαμβάνεται συναισθηματικά και ψυχολογικά. Δεν είναι μια υπόθεση σαν όλες τις άλλες» ανέφερε η δικηγόρος.

«Μισό λεπτό γιατί θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε. Αυτοί όλοι οι άνθρωποι που ασελγούν στα παιδιά, νομίζουν ότι δίνουν αγάπη. Τι εννοείτε; Μας συγχωρείτε επειδή έχουμε παιδιά σε αυτήν την ηλικία, δεν μπορούμε να το διαχειριστούμε… Κυρία Πανταζή θα λέμε ότι είναι παιδί γιατί είναι παιδί. Δεν θα κάτσουμε να το διαπραγματευτούμε σε καμία περίπτωση. Ίσως το παίρνω πιο προσωπικά από ότι θα έπρεπε και δεν μπορώ να το διαχειριστώ. Να ακούω να λέει ότι είμαι περήφανος δεν μπορώ να το διαχειριστώ. Δεν θέλω να το συζητήσω αυτήν τη στιγμή…. 100 άνθρωποι γνώριζαν ότι ασελγούσε πάνω του και δεν μιλούσε κανείς… Καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι βιασμός αλλά δεν υπάρχει κανένας χώρος για περηφάνια πουθενά… Ζητώ συγγνώμη κι από εσάς κι από τους τηλεθεατές για την ταραχή μου. Με πείραξε πολύ αυτό το θέμα» ανέφερε η Σίσσυ Χρηστίδου εμφανώς ταραγμένη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις