Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, επισκέφθηκε τις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ και τόνισε πως για την εικόνα εγκατάλειψης του Ολυμπιακού Κολυμβητηρίου θα επιληφθούν τόσο η νέα διοίκηση, όσο και οι αρμόδιες Δικαστικές Αρχές.

Ο κ. Συναδινός διαπίστωσε ιδίοις όμμασι την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο χώρος του Ολυμπιακού Κολυμβητηρίου κι εξαπέλυσε τα πυρά του κατά της προηγούμενης κυβέρνησης για την εικόνα εγκατάλειψης που αντίκρισε.

Μετά την επίσκεψή του στο ΟΑΚΑ, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού δήλωσε: “Είναι πραγματικά δύσκολο να αποτυπωθεί στην πραγματική της διάσταση η θλιβερή εικόνα εγκατάλειψης του Ολυμπιακού Κολυμβητηρίου στο ΟΑΚΑ. Είναι γνωστό ότι το κολυμβητήριο, το ποδηλατοδρόμιο και το τένις ουδέποτε ελέγχθηκαν ενδελεχώς από την κατασκευή τους μέχρι σήμερα, προκειμένου να αδειοδοτηθούν.

Με αφορμή τον έλεγχο, που για πρώτη φορά διενεργείται από τεχνικά κλιμάκια της ΓΓΑ, η πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου επισκέφθηκε επιτόπου το χώρο. Αποκαλύφθηκε σε όλο της το μεγαλείο η αντίληψη της προηγούμενης κυβέρνησης και της απερχόμενης διοίκησης για το ΟΑΚΑ και εν γένει για τον αθλητισμό. Το ΟΑΚΑ σήμερα αποτελεί ένα κακοδιαχειριζόμενο αθλητικό-εμπορικό κέντρο, στο οποίο κυριαρχεί η αυθαιρεσία, η εγκατάλειψη και η επικινδυνότητα σε ορισμένες από τις υποδομές του.

Για τη συνολική εικόνα του ΟΑΚΑ σήμερα, δεν θα επιληφθεί μόνο η νέα διοίκηση, αλλά και οι αρμόδιες Δικαστικές Αρχές. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου δεν θα επιδείξει καμία ανοχή σε όσους κατέστρεψαν τον ελληνικό αθλητισμό και τις υποδομές του. Ο σχεδιασμός για μία διαφορετικού τύπου ανάπτυξη του ΟΑΚΑ, αθλητικού κέντρου προσβάσιμου και προσιτού στους πολίτες, έχει ξεκινήσει”.

Φωτογραφίες από τις εγκαταστάσεις

1. Εξέδρες καταδυτηρίου

2. Εξέδρες Κλειστού Κολυμβητηρίου όπου έχουν αφαιρεθεί τα προστατευτικά κιγκλιδώματα και λείπουν καθίσματα

3. Αποδυτήρια Κλειστού Κολυμβητηρίου

4. Δημοσιογραφικά θεωρεία Κλειστού Κολυμβητηρίου

5. Κλειδωμένες έξοδοι κινδύνου

6. Κλειδωμένη είσοδος για ΑμεΑ

7. Κλειδωμένη τουαλέτα για ΑμεΑ

8. Αποθηκευτικός χώρος του κυλικείου
9. Εγκαταλειμμένο όχημα στον εξωτερικό χώρο του Κολυμβητηρίου

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις