Ουέιντ Μπόλντγουϊν: Τι έκανε επί Μπλατ VS τι κάνει επί Κεμζούρα

Ουέιντ Μπόλντγουϊν: Τι έκανε επί Μπλατ VS τι κάνει επί Κεμζούρα

Ο Αμερικανός άσος αποκτήθηκε για να κάνει τη διαφορά στην "ερυθρόλευκη" περιφέρεια. Αποτελούσε επιλογή του Ντέιβιντ Μπλατ και άπαντες περίμεναν να δουν έναν εκρηκτικό γκαρντ με ξεσπάσματα στο παιχνίδι του.

Ωστόσο, ο Μπόλντγουϊν από την προετοιμασία κιόλας δεν έπειθε. Παρ' όλα αυτά, ο Ισραηλινός τεχνικός όσο βρισκόταν στον πάγκο του Ολυμπιακού, τον χρησιμοποιούσε αλλά δεν του είχε καταστήσει σαφές ποιος είναι ο ρόλος του.

Μετά από την απόλυση του Ντέιβιντ Μπλατ και την ανάληψη τεχνικής ηγεσίας από τον Κεστούτις Κεμζούρα, ο 23χρονος γκαρντ  μέτρησε διαδοχικά DNP (ΤΤΣΚΑ Μόσχας, Μακάμπι, Εφές). Η έλευση του Ρότσεστι ουσιαστικά τον έφερε στην πόρτα της εξόδου, αλλά τελικώς δεν την άνοιξε αυτή την πόρτα. Αντιθέτως, με την Ζαλγκίρις πήρε θέση στην δωδεκάδα και έδειξε ένα πολύ βελτιωμένο πρόσωπο.

“Είχαμε μία σοβαρή συζήτηση μαζί του. Προσπαθήσαμε να του εξηγήσουμε ξανά το ρόλο του, τι περιμένουμε από αυτόν κι αποφασίσουμε να το δώσουμε μία νέα ευκαιρία. Ουδέποτε αμφισβητήσαμε την αθλητικότητα και τις ικανότητές του. Μπορεί να μη σκόραρε απόψε (σ.σ. 0/2τρίπ., 2ρ., 1ασ., 1λ. σε 10:21 στις 15/11), αλλά βοήθησε με άλλους τρόπους” ήταν τα λόγια του προπονητή του, Κεστούτις Κεμζούρα αμέσως μετά από την αγωνιστική του επάνοδο.

Έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε την βελτίωση που έχει δείξει με τα "ερυθρόλευκα" από το νέο του ξεκίνημα με τον Ολυμπιακό: 

ΜΕ ΜΠΛΑΤ vs ΜΕ ΚΕΜΖΟΥΡΑ


1,8 ΠΟΝΤΟΙ 8,3 
30% ΔΙΠΟΝΤΑ 68,8% 
0% ΤΡΙΠΟΝΤΑ 40% 
50% ΒΟΛΕΣ 55,6% 
1,8 ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ 1 
1 ΑΣΙΣΤ 1 
0,3 ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ 1 
– ΚΟΨΙΜΑΤΑ – 
1,8 ΛΑΘΗ 0,8 
13′ ΧΡΟΝΟΣ 17′ 
-0,3 PIR 7