Μίμης Δομάζος: Σε μια ξεχωριστή και παραδειγματική κίνηση προχωρά ο Μίμης Δομάζος που δημιουργεί την πρώτη δωρεάν ακαδημία ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, με ένα απρόσμενο και συγκινητικό αντάλλαγμα για πληρωμή: την στήριξη των αδέσποτων.Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ακαδημίας, η εγγραφή είναι δωρεάν αρκεί κάθε εβδομάδα τα παιδιά να προσφέρουν ξηρά τροφή, κονσέρβες ή ό,τι άλλο θέλουν για τα αδέσποτα ζωάκια του Δήμου Αθηναίων! Με αυτόν τον τρόπο, τα παιδιά, ηλικίας 4-16 ετών, θα μαθαίνουν τα μυστικά της «στρογγυλής θεάς» εντελώς δωρεάν από τον «Στρατηγό» του ελληνικού ποδοσφαίρου, ενώ ταυτόχρονα θα προσφέρουν και θα ευαισθητοποιηθούν στο θέμα των ζώων που ψάχνουν μια οικογένεια κι ένα σπίτι.

Η ιδέα αυτή ανήκει στην κόρη του, Πόπη Δομάζου, η οποία σε ραδιοφωνική της συνέντευξη υποστήριξε ότι οι γονείς της της έμαθαν να αγαπά τα ζώα και μεγάλωσε με την παρέα τους μέσα στο σπίτι.
«Η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Μίμης Δομάζος αλλάζει το παιχνίδι κι αποκτά φιλοζωικό χαρακτήρα», όπως τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Ο πατέρας μου, ο Μίμης Δομάζος, μαθαίνει τα μυστικά της μπάλας στα παιδιά και αποφασίσαμε, μέσω της δράσης μας, να στηρίξουμε και τα αδέσποτα», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM» η Πόπη Δομάζου, κόρη του μεγάλου ποδοσφαιριστή και δημοτική σύμβουλος Αθηνών, η οποία είχε και την ιδέα για τη διαφορετική αυτή ακαδημία. Η ίδια εξομολογείται πως ο πατέρας της, μαζί με τη μητέρα της Ιώ, ήταν αυτοί που της ενέπνευσαν την αγάπη για τα αδέσποτα. «Από μικρή με έχουν μάθει να είμαι με ζώα στο σπίτι. Αγαπώντας τα ζώα αγαπάμε και τους ανθρώπους» ανέφερε -μεταξύ άλλων- η κ. Δομάζου και ευχαρίστησε την υπεύθυνη για τα αδέσποτα ζώα στον Δήμο Αθηναίων αλλά και την προϊσταμένη του Τμήματος Αττικής Πανίδας, που στήριξαν την ιδέα καθώς και τον δήμαρχο Κηφισιάς, που προσφέρει τα γήπεδα του Δήμου για τις προπονήσεις….

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις