Ντανιέλε Βέρντε κορονοϊός: Ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ παραχώρησεσυνέντευξη στην ιταλική εφημερίδα, Il Mattino, καθώς η Ιταλία είναι η χώρα του εξτρέμ της ΑΕΚ ενώ παράλληλα και η χώρα είναι αυτή που πλήττεται περισσότερο από κάθε άλλη στην Ευρώπη. Ο Ναπολιτάνος μεσοεπιθετικός τόνισε ότι ήθελε να επιστρέψει στην πατρίδα του για να βρεθεί κοντά στην κόρη και τη σύζυγό του, αλλά η Ένωση δεν τον άφησε στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων υγιεινής και προστασίας από τον ιό. Μάλιστα αυτό τον συμβούλευσε και ο συμπατριώτης του προπονητής του Δικεφάλου, Μάσιμο Καρέρα, όπως υποστήριξε στη συνέντευξη καθώς κατά την επιστροφή θα έπρεπε να παραμείνει σε 14ημερη καραντίνα.

"Οι καφετέριες και τα εστιατόρια είναι ακόμη ανοικτά, αλλά ο κόσμος βγαίνει έξω με την προστατευτική μάσκα. Ήθελα να επιστρέψω στη Νάπολη και να δω την κόρη και τη σύζυγό μου, αλλά η ΑΕΚ δεν με αφήνει. Μας έχει πει να μείνουμε όλοι εδώ. Μίλησα και με τον προπονητή μου, Μάσιμο Καρέρα, ο οποίος είναι Ιταλός. Μου είπε ότι όταν επέστρεφα, θα έπρεπε να μπω σε καραντίνα 14 ημερών και θα έχανα χρόνο πριν να επιστρέψω στη δράση.

Μετά σκέφτηκα ότι είναι καλύτερο προληπτικά να μην μετακινηθώ. Έχω ένα μωρό δυο μηνών και σκέφτηκα ότι η πιθανότητα να μεταδώσω τον ιό δεν θα μου επέτρεπε να το πλησιάσω", τόνισε χαρακτηριστικά ο Ντανιέλε Βέρντε. Η Ιταλία μετρά 5.476 νεκρούς από τον ιό, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις σε 59.138.