Στραματσόνι: Οπρώην προπονητής του Παναθηναϊκού Αντρέα Στραματσόνι σεσυνέντευξηπου παραχώρησε, μίλησε για την πρωτόγνωρη δοκιμασία της πατρίδας του και της ανθρωπότητας συνολικά, δίνοντας ταυτόχρονα τις συμβουλές του στους Ελληνες και δείχνοντας τον απεριόριστο σεβασμό του.

Διαβάστε ένα μέρος των όσων είπε

«Ευχαριστώ το Θεό για την Ελλάδα και ελπίζω ότι δεν θα γίνει ποτέ όπως εδώ στην Ιταλία»ήταν η πλέον χαρακτηριστική του φράση. Με την απαραίτητη υποσημείωση «όλοι μαζί πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας για να προστατέψουμε τους γονείς μας και τα παιδιά μας», αλλά και τη βεβαιότητα ότι«θα καταστρέψουμε αυτόν τον ιό.ΗΙταλία θα κερδίσει αυτή τη μάχη»

-Ποια είναι η κατάσταση στην Ιταλία αυτή τη στιγμή και τι νομίζετε ότι πήγε λάθος;

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη για τη χώρα μας, εκατοντάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε μέρα. Είναι μια τραγωδία. Κανείς δεν ήταν έτοιμος για την τόσο κρίσιμη επίδραση αυτού του ιού».

-Τι φοβάστε περισσότερο για το μέλλον και τι πρέπει να προσέχουν οι άνθρωποι;

«Πρέπει να ακολουθήσουμε τους κανόνες της κυβέρνησής μας. Πρέπει να μείνουμε στο σπίτι και να σεβόμαστε τις προειδοποιήσεις και τα μέτρα υγιεινής.

Σε μόλις 15 ημέρες, εκατομμύρια Ιταλοί είναι κλειστοί στα σπίτια τους. Αλλά αυτό είναι το σωστό πράγμα να κάνεις. Αυτό είναι το μόνο πράγμα που πρέπει να κάνουμε όλοι μας».

-Ποιες συμβουλές θα θέλατε να δώσετε στους ανθρώπους και ειδικά στους Έλληνες αυτές τις δύσκολες στιγμές;

«Η Ελλάδα βρίσκεται μέσα στην καρδιά μου. Δώσαμε το όνομα Ελενα στην κόρη μας για να τιμήσουμε την Ελλάδα και να δείξουμε το σεβασμό μας.

Ίσως τώρα η κατάσταση να μην είναι όπως σε μας, κι ευχαριστώ το Θεό και ελπίζω ότι δεν θα γίνει ποτέ όπως εδώ στην Ιταλία. Αλλά είναι πολύ σημαντικό οι άνθρωποι να επιδεικνύουν αμέσως σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Μπορούμε να βγούμε από αυτό μόνο όλοι μαζί».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις