Ολυμπιακός μπάσκετ:Η απόφαση των ομάδων να εισηγηθούν με ψήφους 14-0 στην ΕΟΚ και στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, την οριστική ματαίωση του πρωταθλήματος, «γέννησε» φήμες αναφορικά με το μέλλον του Ολυμπιακού. Από σκέψη αναδιάρθρωσης με προβιβασμό του από την Α2, μέχρι και δημιουργία «κλειστής» λίγκας, με τους συλλόγους να επιλέγουν ποιες ομάδες θα συμμετάσχουν στην Basket League. Όλα αυτά λοιπόν δεν ανταποκρίνονται σε καμία περίπτωση στα «θέλω» του Ολυμπιακού.

Όπως αναφέρει η«Sportday», οι Πειραιώτεςπαρακολουθούν τις εξελίξεις, αλλά για την ώρα δεν κάνουν καμία σκέψη, ούτε ενδιαφέρονται να επιστρέψουν υπό τις παρούσες συνθήκες. Ακόμα και αν βρισκόταν αγωνιστικά η λύση και ξεπερνιόνταν όλα τα εμπόδια που υπάρχουν, λόγω του ότι στην βαθμολογία της Α2 δεν είναι στις πρώτες θέσεις. Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως όσα γράφονταιπερί πρόθεσης αγοράς ΑΦΜ είναι ψευδή.

Η απάντηση στο «γιατί», είναι ξεκάθαρη. Επί της ουσίας, δεν έχει αλλάξει τίποτεστην ηγεσία του ελληνικούμπάσκετ, ούτε ο τρόπος που λειτουργεί. Συγκεκριμένα, ουδεμία από τις προτάσεις που είχε κάνει η ΚΑΕ για διαιτησία, τηλεοπτικά, ιδιοκτησιακά, χορηγούς και αύξηση της ανταγωνιστικότητας δεν υιοθετήθηκε, με αποτέλεσμα να παρακολουθήσουμε φέτος -σε όλα τα επίπεδα-, ίσως το χειρότερο πρωτάθλημα από καταβολής τουεπαγγελματικού μπάσκετ.

Αμετακίνητος ο Βασιλακόπουλος

Όλη η κατάσταση με την πανδημία του κορονοϊού έφερε την μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο για το 2021, επομένως ίσως καθυστερήσουν -βάσει νόμου ότι πρέπει να γίνονται στο τελευταίο τετράμηνο του έτους διεξαγωγής τους- τις εκλογές στην ΕΟΚ κατά ένα χρόνο. Είναι αυτονόητοπως ο Ολυμπιακός δεν θα επέστρεφε ποτέ με διοίκηση Βασιλακόπουλου και την ΚΕΔ με την παρούσα σύνθεση και τρόπο λειτουργίας υπό την σκέπη της ομοσπονδίας.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν πρόβλημα με κανέναν από τους νέους υποψήφιους (σ.σ. Φασούλας, Λιόλιος, Σγουρός), όμως αν οι εκλογές γίνουν το 2021, αυτόματα παραμένουν στην Α2. Εκτός αν δώσει λύση -δεν αποκλείεται- με νόμο που θα επιτρέπει την διαδικασία εκτός Ολυμπιακής χρονιάς, ο Υφυπουργός, Λευτέρης Αυγενάκης.