Ολυμπιακός μπάσκετ: Ο αντιπρόεδρος του ΑΟ Αγρινίου, Περικλής Γερμανός, μίλησε για το υπόμνημα των ομάδων της Α2 στην ΕΟΚ και ανέφερε πως ο Ολυμπιακός ήταν μεταξύ των ομάδων που ζήτησαν να ανέβουν στην Α1.

Αναλυτικά η συνέντευξη τους στον Αχελώο 98,4 και την εκπομπή «GOAL ΣΤΙΣ 12» με τον Αλέξανδρο Κουτσιούμπα:

Για τις εξελίξεις στο μπάσκετ και την απόφαση για οριστική διακοπή στην Α2: “Το μπάσκετ ολοκληρώθηκε με την απόφαση της Δευτέρας από την ομοσπονδία, ύστερα απ’ την τηλεδιάσκεψη των σωματείων που αποφασίσαμε να μη συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Η ΕΟΚ μπήκε στην ίδια κατεύθυνση με εμάς έτσι ώστε το πρωτάθλημα να σταματήσει ως την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος”.

Για το υπόμνημα που κατατέθηκε στην ομοσπονδία και οι προτάσεις των ομάδων: “Συμφωνήσαμε 15 από τις 16 ομάδες που παραβρεθήκαμε, να ανέβει ο Χαρίλαος Τρικούπης ως πρώτος και ως δεύτερη να ανέβει η ομάδα, η οποία θα της ζητηθεί από την Α1. Δηλαδή κατά σειρά προτεραιότητας, ο Διαγόρας που δεν ήταν στην τηλεδιάσκεψη, ακολουθούσε η Καρδίτσα η οποία δεν ήθελε να ανέβει στην Α1, όπως και το Ψυχικό το ίδιο κι έμενε η περίπτωση με την 5η θέση και το τι θα γινόταν με τον Απόλλωνα Πάτρας. Δεν συζητήθηκε για τις παρακάτω θέσεις αν θα ζητηθεί wild card για το αν θα μπορέσει να ανέβει για παράδειγμα ο Ολυμπιακός, ο οποίος ήθελε να ανέβει όπως και η Ελευθερούπολη που ζήτησε να ανέβει.

Έχει μείνει σε εκκρεμότητα δηλαδή η δεύτερη θέση που οδηγεί στην Α1 κατηγορία. Όμως υπάρχει το πρόβλημα με τον ΕΣΑΚΕ, καθώς δε δέχεται να αυξηθούν οι ομάδες από 14 σε 16, υπάρχει ένα θέμα για το πώς θα μπορέσει να ολοκληρωθεί η άνοδος των ομάδων. Αυτό είναι ένα ζήτημα λεπτομέρειας που πρέπει να το λύσει ο ΕΣΑΚΕ μαζί με την ΕΟΚ για το ποιες ομάδες και πως θα ανέβουν στην Α1. Δε θα πέσει καμία ομάδα όπως είπαμε και να σχηματιστεί ένας όμιλος με περισσότερες ομάδες, δε δεχθήκαμε να γίνει ένα πρωτάθλημα με δύο ομίλους διότι υποβαθμίζεται έτσι το πρωτάθλημα”.

Λίγες ώρες μετά τοποθετήθηκε ξανά

Μετά τον σάλο που δημιούργησε ο αντιπροέδρος του Αγρινίου από τις δηλώσεις του, ο ίδιος θέλησε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση. Ο Περικλής Γερμανός ανέφερε πως, «Ο Ολυμπιακός δεν ζήτησε να ανέβει, εξέφρασα την προσωπική μου άποψη σε δηλώσεις μου σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό. Από όσο ξέρω στην τηλεδιάσκεψη η Ελευθερούπολη ήταν η μοναδική ομάδα που ζήτησε να ανέβει.

Η αλήθεια είναι πως δεν συμμετείχα στην τηλεδιάσκεψη, αλλά είμαι σε θέση να γνωρίζω τι ειπώθηκε από τον εκπρόσωπο του Αγρινίου.

Επικοινώνησε πάντως μαζί μου άνθρωπος του Ολυμπιακού και λύθηκε η παρεξήγηση. Επαναλαμβάνω πως δεν ζήτησε να ανέβει και πως απλά εξέφρασα την προσωπική μου άποψη».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις