Ο κορυφαίος παίκτης των Σικάγο ΜπουλςΜάικλ Τζόρνταν, που κέρδισε έξι τίτλους NBA τη δεκαετία του 1990, πήρε θέση για τον Τζορτζ Φλόυντ, ο τραγικός θάνατος του οποίου καταγράφηκε σε βίντεο κι έχει πυροδοτήσει διαδηλώσεις και ταραχές σε πολλές αμερικανικές πόλεις, λέγοντας ότι οι μαύροι και οι μειονότητες «έχουν ανεχτεί για πολύ καιρό», τον ρατσισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο θρύλος του ΝΒΑ είπε ότι κατανοεί την οργή που υπάρχει: «Είμαι πολύ λυπημένος, πραγματικά λυπημένος και πολύ θυμωμένος» ανέφερε. «Βλέπω και νιώθω τον πόνο, την οργή και την απογοήτευση όλων. Στέκομαι μαζί με εκείνους που φωνάζουν ενάντια στον ριζωμένο ρατσισμό και τη βία απέναντι στους μαύρους ανθρώπους στη χώρα μας.

Έχουμε ανεχτεί αρκετά» τόνισε και συμπλήρωσε: «Δεν έχω τις απαντήσεις, αλλά οι φωνές μας δείχνουν δύναμη. Πρέπει να ακούσουμε ο ένας τον άλλον, να δείξουμε συμπόνια και ενσυναίσθηση και να μην γυρίσουμε ποτέ την πλάτη μας σε ανόητη βιαιότητα. Πρέπει να συνεχίσουμε ειρηνικά κατά της αδικίας και να απαιτήσουμε δικαιοσύνη. Η φωνή όλων μας πρέπει να ασκήσει πίεση στους ηγέτες μας για να αλλάξουν τους νόμους μας, αλλιώς πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την ψήφο μας για να δημιουργήσουμε συστημικές αλλαγές».

Ο Μάικλ Τζόρνταν έχει δεχθεί μεγάλη κριτική στο παρελθόν για το γεγονός ότι φαίνεται να μη τοποθετείται σχεδόν ποτέ σε κοινωνικά η πολιτικά ζητήματα ακόμα και αν αυτά αφορούν Αφροαμερικανούς.
Το παραδέχτηκε μάλιστα και ο ίδιος στο πρόσφατο ντοκιμαντέρ που τον αφορούσε, το The Last dance. Εκεί μάλιστα δεν αρνήθηκε μία φράση που είχε πει παλαιότερα ότι «και οι λευκοί αγοράζουν τα παπούτσια με το όνομά του».

Η ανακοίνωση του Μάικλ Τζόρνταν δημοσιοποιήθηκε ενώ καταλήγει λέγοντας: «Ο καθένας από εμάς πρέπει να είναι μέρος της λύσης και πρέπει συνεργαστούμε για να διασφαλίσουμε τη δικαιοσύνη για όλους. Η καρδιά μου βρίσκεται κοντά στην οικογένεια του Τζορτζ Φλόυντ και για τους αμέτρητους άλλους, των οποίων η ζωή έχει πληγεί βάναυσα και χωρίς νόημα από πράξεις ρατσισμού και αδικίας».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις