Στο παρακάτω κείμενο δεν θα εξετάσουμε την κόντρα Παναθηναϊκού Ολυμπιακού και τον πόλεμο που μαραζώνει το ελληνικό μπάσκετ με ευθύνη και του ίδιου του Γιαννακόπουλου. Η χθεσινή συνέντευξη τύπου και το «ζουμί» της, είναι το θέμα μας και όχι τόσο το «πωλητήριο» των 25 εκατομμυρίων ευρώ που «έπαιξε» περισσότερο στα media.

Το αν θα φύγει τελικά ο Γιαννακόπουλος από τον Παναθηναϊκό μπορεί να αμφισβητείται αν και οι στενοί του συνεργάτες λένε ότι δεν μπλοφάρει. Αρκετές φορές η αλήθεια είναι ότι έχει διατυπώσει την πρόθεση να εγκαταλείψει το τριφύλλι, αλλά δεν είναι εύκολο να αφήσεις αυτό που είναι η ίδια σου η ζωή.

Ο Γιαννακόπουλος είναι παρορμητικός πολλές φορές αντιφατικός αλλά κανένας δεν μπορεί να αρνηθεί ότι αγαπάει την ομάδα του παραπάνω από ότι μια απλή επιχείρηση και τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του έχουν στηρίξει με πολλά εκατομμύρια ευρώ την ομάδα. Κυρίως με επιτυχίες.

Και δεν είναι η πανδημία ή τα αγωνιστικά προβλήματα της ΚΑΕ ή το τι θα γίνει με τον Καλάθη και την Ευρωλίγκα αυτά που τρελαίνουν τον Γιαννακόπουλο.

Ενώ λοιπόν χθες προανήγγειλε την αποχώρηση είπε ότι αν υπάρξει πραγματική εξέλιξη για το Βοτανικό θα είναι ο πρώτος που θα κάτσει στο τραπέζι των συζητήσεων, ενώ μιλώντας για την προσπάθεια στήριξης του ποδοσφαίρου και εμπλοκής του με την ΠΑΕ σχημάτισε με το αριστερό του χέρι και τα 4 δάχτυλα, τις φορές που προσπάθησε να μεταφέρει στο ποδοσφαιρικό τμήμα το καλό κλίμα επιτυχιών που υπάρχει στον ερασιτέχνη και το μπάσκετ σε σχέση με την πράσινη ποδοσφαιρική Οδύσσεια της τελευταίας δεκαετίας.

Το βασικό πρόβλημα όπως μαθαίνουμε έγκειται στην άνιση μεταχείριση που κατά τη γνώμη της διοίκησης Γιαννακόπουλου, επιφυλάσσει η κυβέρνηση και ο Δήμος στον ίδιο σε σχέση με την ΠΑΕ. Επιλεκτικές συγγένειες, προνομιακοί συνομιλητές και ταύτιση συμφερόντων που αφήνουν εκτός νυμφώνος το μπάσκετ και τον Ερασιτέχνη ή έστω τον αντιμετωπίζουν σαν φτωχό συγγενή.

Ποιος βέβαια έχει εισφέρει στον Παναθηναϊκό ως πλούσιος ή φτωχός το ξέρουν τόσο οι φίλοι του τριφυλλιού όσο και οι αντίπαλοί του. Αν και τα μεγέθη σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ διαφέρουν.

Αντίπαλοι που εισρήσθω εν παρόδω είναι πυρ και μανία με το Δημήτρη Γιαννακόπουλο και αρκετά από τα οπαδικά του καμώματα, τα όσα συμβαίνουν στην ομοσπονδία μπάσκετ κλπ. Όμως τον αναγνωρίζουν και μπορούν να δουν με καθαρό μάτι τι συμβαίνει στο αντίπαλο στρατόπεδο που μόνο ενιαίο και αδιαίρετο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Η φράση ταμπακιέρα του κ. Γιαννακόπουλου χθες, ήταν για τον Βοτανικό και ήταν η εξής:

«Κάνοντας μία τελευταία συνάντηση με τον κ. Μπακογιάννη. Βλέποντας τα δημοσιεύματα στα ΜΜΜ καταλαβαίνω ότι έχουν αλλάξει στάση και θέλουν να προχωρήσει μόνο το γήπεδο ποδόσφαιρο. Θα μιλάμε για δυσάρεστες εκπλήξεις. Ποιος ο λόγος να πάμε στο Βοτανικό τότε, να πληρώνουμε ενοίκιο να μην εκμεταλλευόμαστε τις εμπορικές χρήσεις και να μην υπάρχει γήπεδο μπάσκετ;»

Με όλα τα παραπάνω δεν προκαλούν εντύπωση οι χθεσινοβραδινές μαζικές «επισκέψεις» οπαδών του Παναθηναϊκού στα social media του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη. Από ότι φαίνεται το θέμα δεν είναι αθλητικό αλλά επιχειρηματικό και μπορεί να εξελιχθεί και σε πολιτικό. Το ποιος έχει δίκιο και αν το χάσμα γεφυρωθεί θα το δείξει η πορεία των πραγμάτων.