Σήμερα, 6 Ιουλίου ήταν η ημερομηνία – σταθμός για να δικάσει το CAS την υπόθεση περί πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ – Ξάνθης και όπως είναι λογικό ήδη υπήρξαν οι πρώτες εξελίξεις. Όπως σας ενημερώσαμε, η ακροαματική διαδικασία του ΠΑΟΚ στο CAS διήρκεσε 11 ώρες, με την πλευρά των «ασπρόμαυρων» να εμφανίζεται ικανοποιημένη δεδομένου πως κατέθεσε για πρώτη φορά σε δικαστήριο, όπως ειπώθηκε δια στόματος του Κυριάκου Κυριάκου που βρέθηκε στην Ελβετία. Μάλιστα, όπως κατέληξε, πλέον είναι σε αναμονή μιας δίκαιης απόφασης πριν την επικύρωση της βαθμολογίας. Ωστόσο, πάμε να δούμε την θέση του Ολυμπιακού και τις δηλώσεις του Κυριάκου Κυριάκου.

Η θέση του Ολυμπιακού 

Οι Πειραιώτες επανέλαβαν γι’ ακόμα μία φορά- επί ελβετικού εδάφους αυτή τη φορά- τα όσα είχαν  αναφέρει εντός συνόρων σε ΕΠΟ και Λίγκα όσον αφορά την υπόθεση ΠΑΟΚ και Ξάνθης, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως υπάρχει η απόφαση της ΕΕΑ και πρέπει να υπάρξουν οι ανάλογες τιμωρίες για τις δύο ομάδες από το CAS.

Μάλιστα, η πλευρά του Ολυμπιακού εξέφρασε την άποψη πως εντός 20 ημερών θα έχει βγει η απόφαση, ενώ εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως αν και η διαδικασία κράτησε σήμερα σχεδόν 11 ώρες, ο Ολυμπιακός ζήτησε να καταθέσει εκ νέου υπομνήματα- ενδεικτικό ενδεχομένως της ανάγκης των «ερυθρόλευκων» να δευτερολογήσουν.

Τι είπε ο Κυριάκος Κυριάκος – Η θέση του ΠΑΟΚ 

Συγκεκριμένα ανέφερε πως: «Τελείωσε μια επίπονη διαδικασία στο μέρος που εξαρχής γνωρίζαμε ότι θα τελειώσει η υπόθεση καταγγελίας του Ολυμπιακού.
Καταθέσαμε για πρώτη φορά σε δικαστήριο όλα τα επιχειρήματα τόσο για την ουσία της καταγγελίας, όσο και γιατί η γνωμάτευση της ΕΕΑ δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι δεσμευτική.

Εκδίκαση CAS: 11 ώρες κατέθεταν οι εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ

Απέναντί μας για ακόμη μια φορά είχαμε την ξεκάθαρη στρατηγική του Ολυμπιακού να υπερασπιστεί την απόλυτη αυθεντία της ΕΕΑ, της Μαρούπα, του Αρκούδη, του Φαραντούρη και του -διορισμένου από τον κουμπάρο του κ. Αυγενάκη- Τζουλάκη. Καμία άλλη προσπάθεια να αποδείξουν σε μια κανονική διαδικασία την ισχύ της καταγγελίας τους για πολυιδιοκτησία.

Φεύγουμε ικανοποιημένοι ότι καταθέσαμε σε βάθος τα επιχειρήματά μας. Παρότι είναι δύσκολο για τους ξένους διαιτητές να προλάβουν να αντιληφθούν τις δαιδαλώδεις πολυνομίες και αντιφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων, ευελπιστούμε ότι τους βοηθήσαμε να το επιτύχουν, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που προσβλητικά σχεδόν επέμεινε πως η δική τους άποψη είναι λιγότερο βαρύνουσα από της ΕΕΑ. Σε κάθε περίπτωση περιμένουμε μια δίκαιη απόφαση ως την επικύρωση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος».

Τι έλεγε ο Μπαλτάκος προ ημερών για το CAS

Για την εκτίμησή του ως προς την τελική έκβαση: «Παραμένει η ίδια. Από τον Δεκέμβριο είχα πει ότι δεν υπάρχει καμία πολυιδιοκτησία. Το έχω πει σε όλους τους τόνους και δημοσίως και στα δικαστήρια. Το πίστευα και εξακολουθώ να το πιστεύω. Δεν έχω λόγο να αλλάξω άποψη».

Για το αν ο Ολυμπιακός ασκεί πιέσεις για να καθυστερήσει η εκδίκαση της υπόθεσης: «Μεθοδεύσεις δεν μπορεί να κάνει ούτε ο Ολυμπιακός, ούτε κανείς. Αυτό που μπορεί να κάνει είναι να ζητήσει ξανά προθεσμία 15 ημερών. Το έκανε ήδη μία φορά, δεν ξέρω αν θα το ξανακάνει. Δε νομίζω, όμως, ότι αφορά πλέον τον Ολυμπιακό να πάει πιο πίσω η υπόθεση».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις