Σοβαρό είναι το πρόβλημα που προέκυψε πριν το ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ και έχει να κάνει με αντικανονική συμμετοχή δώδεκα ποδοσφαιριστών της ομάδας της Θεσσαλονίκης καθώς τα δελτία Υγείας τους ήταν ληγμένα. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ επιβεβαίωσε την πληροφορία, και παραδέχεται ότι τα συγκεκριμένα δελτία έπρεπε να ανανεωθούν μετά τις 30/6 κάτι που δεν έγινε από την πλευρά των «ασπρόμαυρων». Τώρα στον ΠΑΟΚ  θα περιμένουν να δουν αν η ΑΕΚ, που έχει έννομο συμφέρον, ασκήσει εντός 48 ωρών το δικαίωμα ένστασης και κερδίσει «στα χαρτιά» την αναμέτρηση (0-0) του ΟΑΚΑ.

Συγκεκριμένα πριν την έναρξη του αγώνα ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος, ο 4ος διαιτητής της αναμέτρησης, είδε πως τα δελτία Υγείας δώδεκα  ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ δεν είχαν ανανεωθεί , ενημέρωσε αλλά τελικά οι δύο ομάδες αποφάσισαν από κοινού να γίνει κανονικά η αναμέτρηση.

Η Ένωση έχει δικαίωμα να κάνει ένσταση και αν τελικά το κάνει ο «δικέφαλος του βορρά» όχι μόνο κινδυνέψει να μηδενιστεί στο ντέρμπι, αλλά να χάσει ακόμα 3 βαθμούς. Όπως είναι φυσικό ο Ιβάν Σαββίδης έγινε έξαλλος και ζήτησε να υπάρξει άμεση απόδοση ευθυνών, ειδικά αν η ΑΕΚ κάνει ένσταση.

Να σημειώσουμε ότι το ίδιο πρόβλημα υπήρχε και στο ματς με τον Ολυμπιακό, αλλά και σε αυτό με τον Παναθηναϊκό που προηγήθηκαν. Ωστόσο, φαίνεται ότι διέφυγε της προσοχής των αρμοδίων και πλέον δεν υπάρχει δυνατότητα για να γίνει ένσταση, αφού έχει παρέλθει το 48ωρο.

Τα δελτία υγείας είναι ένα από τα πιο σοβαρά έγγραφα κάθε ομάδας, και είναι και από τα λίγα πάνω στα οποία μπορούν να κατατεθούν ενστάσεις,  σύμφωνα με τον ΚΑΠ και το άρθρο 18. Στο ίδιο άρθρο αναφέρονται και τυχόν ποινές για παραβάσεις σε περίπτωση που δικαιωθεί η ένσταση μιας ομάδας.

Τι αναφέρει το άρθρο 18 για τα δελτία υγείας των αθλητών:

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις