Η αλήθεια είναι πως ακόμη και με τις ίντσες που διαθέτει η οθόνη ενός smartphone, έχουμε αρκετά καλή οπτική και αίσθηση. Άλλωστε, μέσω αυτής απολαμβάνουμε βίντεο, παίζουμε video games, επικοινωνούμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, «σερφάρουμε» στο internet, διαβάζουμε βιβλία και άρθρα και πολλά άλλα ακόμα. Ωστόσο, δεν θα ήταν πολύ καλύτερο από τις πέντε-έξι ίντσες του smartphone να υπήρχε τρόπος να προβάλλετε το περιεχόμενο της οθόνης του σε μία κατά τι μεγαλύτερη;

Ο λόγος για την τηλεόραση, η σύνδεση της οποίας με το smartphone είναι πλέον πιο εύκολη από ποτέ. Είτε ενσύρματα, είτε ασύρματα, μπορείτε να συνδέσετε τις δύο συσκευές, έτσι ώστε να εκμεταλλευτείτε το μέγεθος της οθόνης τηλεόρασής σας και να δείξετε φωτογραφίες και βίντεο με άνεση στους φίλους σας, να απολαύσετε βίντεο από το app της αρεσκείας σας, να πλοηγηθείτε στο internet και βέβαια να παίξετε τα τελευταία video games έτσι όπως τους αξίζει!

Ασύρματη σύνδεση

Ούτε καλώδια, ούτε τίποτα. Μπορείτε να streamάρετε εικόνα από το κινητό στη smart TV σας, φτάνει αμφότερα να είναι συνδεδεμένα στο οικιακό σας δίκτυο. Αν διαθέτετε συσκευή Android, τότε μπορείτε να κάνετε τη δουλειά σας μέσω Miracast. Ενεργοποιήστε τη σχετική επιλογή μέσα από το μενού ρυθμίσεων του smartphone σας και αυτό θα εντοπίσει τη συμβατή συσκευή για να κάνει το λεγόμενο “casting” της οθόνης του.

Τα περισσότερα μοντέλα smart TV υποστηρίζουν Miracast, ωστόσο αν η δική σας τηλεόραση είναι παλαιότερης γενιάς, μπορείτε να της προσθέσετε την εν λόγω λειτουργία πανεύκολα με την αγορά ενός δέκτη Miracast (αρκετά φθηνή επιλογή που καταλαμβάνει μία θύρα HDMI ή USB).

Θεωρητικά θα μπορούσατε να συνδέσετε το Android smartphone με την τηλεόρασή σας μέσω DLNA. Θα πρέπει να κατεβάσετε μία σχετική εφαρμογή από το Play Store (Web Video Cast, Kodi, Hi-Fi Cast + DLNA, MediaMonkey κ.α.) ή να χρησιμοποιήσετε εκείνη που περιλαμβάνεται ήδη στο κινητό σας, καθώς επίσης και να βεβαιωθείτε πως η smart TV σας υποστηρίζει DLNA.

Το καλό εδώ, είναι ότι πρόκειται για μία εξαιρετικά δημοφιλή τεχνολογία (στηρίζεται στο σετ πρωτοκόλλων UPnP) οπότε το πιθανότερο είναι πως δε θα έχετε πρόβλημα. Ανάλογα με το app που θα χρησιμοποιήσετε, θα είστε σε θέση να μεταδώσετε βίντεο, να streamάρετε ταινίες και προγράμματα, να παρακολουθήσετε IPTV και πολλά άλλα.

Μια universal λύση είναι το Chromecast, καθώς λειτουργεί με Android, iOS και Windows smartphones. Θα χρειαστείτε τη σχετική συσκευή προκειμένου να τη συνδέσετε στην τηλεόρασής σας –καταλαμβάνει μια θύρα HDMI. Εν συνεχεία, θα πρέπει να κατεβάσετε το Google Home στο smartphone σας, να το συγχρονίσετε με τον αντάπτορα και κατόπιν θα είστε πανέτοιμοι να streamάρετε από το κινητό στην τηλεόραση, βίντεο και περιεχόμενο από τα apps που υποστηρίζονται.

Πώς Συνδέω το Κινητό με την Τηλεόραση

Σε περίπτωση που αποφασίσετε να επενδύσετε στο Chromecast, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει συσκευή τρίτης γενιάς (προσφέρει streaming 1080p στα 60 fps) ή το Chromecast Ultra (αν επιθυμείτε 4K με HDR10 και Dolby Vision).

Αν τώρα διαθέτετε iPhone, τότε θα πρέπει να βασιστείτε στο AirPlay, μόνο που εδώ θα χρειαστεί να κάνετε ένα επιπλέον έξοδο. Το AirPlay, βλέπετε, λειτουργεί μόνο με συσκευές της Apple, οπότε θα πρέπει να προμηθευτείτε και ένα μοντέλο Apple TV το οποίο και θα συνδέσετε με την τηλεόρασή σας.

Από εκεί και πέρα όμως, τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά, αφού τα πάντα γίνονται αυτόματα προκειμένου να streamάρετε περιεχόμενο από τα apps που υποστηρίζονται στην τηλεόρασή σας. Σημειώστε πάντως, ότι από τις αρχές του χρόνου το AirPlay 2 υποστηρίζεται από συγκεκριμένα μοντέλα τηλεοράσεων της Samsung, οπότε αν διαθέτετε ένα εξ αυτών, η αγορά του Apple TV δεν είναι αναγκαία.

Τέλος, για ασύρματο casting συγκεκριμένου περιεχομένου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ίδια τα apps! Εφαρμογές όπως το YouTube και το Spotify θα σας δώσουν τη δυνατότητα να τις χειριστείτε από το smartphone σας ενώ την ίδια στιγμή παίζουν στην τηλεόρασή σας για ακόμα μεγαλύτερη άνεση. Δεν το λέτε ακριβώς “screen mirroring” όμως να είστε σίγουροι πως θα σας λύσει τα χέρια.

Ενσύρματη σύνδεση

Αν πάλι προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε καλώδιο για να συνδέσετε το smartphone με την τηλεόρασή σας, ο ευκολότερος τρόπος για να τα καταφέρετε είναι μέσω HDMI. Θα χρειαστείτε το κατάλληλο καλώδιο το οποίο στη μία του άκρη θα πρέπει να έχει βύσμα micro USB, USB Type-C, mini/micro HDMI ή Lightning –ανάλογα με τη συσκευή κινητού που διαθέτετε.

Θεωρητικά η δουλειά μπορεί να γίνει και με ένα καλώδιο USB, μόνο που εν τοιαύτη περιπτώσει δε θα streamάρετε περιεχόμενο αλλά θα μεταφέρετε αρχεία (φωτογραφίες και βίντεο, ως επί το πλείστον) στην τηλεόρασή σας, τα οποία εν συνεχεία θα αναπαράγεται από εκεί.

Πηγή: mediatrends.mediamarkt.gr

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις